8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Köyler kar esaretinde

Muş'ta etkili olan kar yağışı sebebiyle Muş-Kulp karayolu ile 100 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.


Muş'ta iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Şehir merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreye ve yüksek kesimlerde yarım metreye ulaştığı bildirilirken kar yağışının cuma gününe kadar devam edeceği açıklandı.

KÖYLER KAR ESARATİNDE
Muş'ta etkili olan kar yağışı özellikle kırsal kesimde ulaşımı adeta felç etti. Kar yağışı sebebiyle il genelinde 100 köy yolunun ulaşıma kapandığı açıklanırken, İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı. Öte yandan Muş ile Diyarbakır arasındaki ulaşımı sağlayan Kulp karayolu kapandı. Etkili olan kar ve fırtına sebebiyle yolun Şen Yayla mevkiinde yolun tamamen kapandığı açıklandı. Karayolları 113. Şube Şefliği ekiplerinin yol açma çalışmaları için çalışmalara başladıkları kaydedildi.


İki günden beri aralıklarla yağan kar yağışı sebebiyle Muş-Bingöl, Muş-Erzurum, Muş Bitlis, Muş-Diyarbakır ve Muş-Ağrı kara yollarının ulaşıma açık olduğunu belirten Karayolları 113. Şube Şefliği yetkilileri, yağıştan ötürü sürücülerin dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılarda bulundular.


İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada ise il genelinde kapalı olan köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan sönmez IP: 88.230.25.xxx Tarih : 30.12.2008 14:25:09

ya kar nerdeyse 1 m aştı ama dahada okullar tatil olmadı bizlerde sabahları karları kepcegibi acıp gitmek zorundayız tatil etseydiniz güzel olurdu bilgilerinize arz olunur