8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Köylülerin yol çilesi

Muş'un Keçidere köyünün yolu, eriyen kar suları sebebiyle tahrip olunca çukurları taşlarla dolduran vatandaşlar onarımı kendileri yapıyorlar.

Muş'un 150 hane ve 868 nüfuslu Keçidere köyünde yol çilesi yaşanıyor. Köy yolunun stabilize olması sebebiyle her yıl ilkbahar mevsiminde eriyen karların ve yağmur sularının tahribata yol açtığı için köylüler, yollarında oluşan büyük çukurları taşlarla doldurup ulaşımlarını sağlamaya çalışıyorlar.

Her yıl yağışların etkisi ile ulaşımlarında sıkıntılar yaşandığını söyleyen köylüler, "Köyümüzün yolu Abdulbahar deresi mevkiinden geçiyor. Abdulbahar deresini takip eden köy yolları tamamen asfalt. Ancak, Abdulbahar deresi yolu ile köyümüz arasında bulunan 7 kilometrelik kısım stabilize. Bu yol her yıl ilkbahar ve sonbahar mevsiminde tahrip oluyor. Bu sebeple ulaşımımı sağlamakta zorlanıyoruz. Araçlarımızın köye ulaşması için yolda oluşan çukurlara taş doldurmak zorunda kalıyoruz" diye konuştular.

Keçidere Köyü Muhtarı Abuzet Çakır ise yollarının yapılması için yetkili kurumlara defalarca müracaatta bulunduklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını iddia etti. Çakır "Bizim bu yolumuzun yapılması için tüm yetkili kurumlara gittik. Sürekli olarak bize yapılacağını söylediler. Ama hiçbir sonuç yok ortada. Bu sebeple biz de kendi yolumuzu kendimiz onarmaya çalışıyoruz. Her yıl ilkbahar ve sonbahar mevsiminde suların tahrip ettiği yolda oluşan çukurlara taş doldurmak zorunda kalıyoruz. Bu devirde böyle bir şey hiçbir yerde görülmezken bizim çektiğimiz çile gözler önündedir. Bu sorunumuzun biran evvel çözümlenmesini bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 16:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?