8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Minikler işbaşında

Muş Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile ilköğretim çağındaki öğrencilerin okula güvenli bir şekilde gidip gelmeleri için 'Okul Geçidi Görevlileri' uygulaması başlatıldı. 

Muş'ta ilk etapta 5 okulda başlatılan uygulama ile teorik ve pratik eğitimden geçirilen görevli öğrenciler, kendi okullarının bulunduğu ara sokaklarda arkadaşlarının güvenli bir şekilde okula gidiş gelişlerini sağlayacaklar. Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda startı verilen yeni uygulamada öğrenciler trafik polisleri nezaretinde arkadaşlarının güvenli bir şekilde okuldan çıkışlarını sağladılar. Her okuldan iki öğrencini gönüllü olarak katıldığı uygulama ile öğrencilere trafik kurallarının da benimsetilmesi hedefleniyor. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Muş Emniyet Müdürlüğü uygulamanın çocuklar açısından önem arz ettiğini bildirdi. Açıklamada, "Trafik kaza istatistikleri incelendiği zaman kazaya uğrayanları çoğunluğunun 5-14 yaş arası çocukların olduğu görülmektedir. Yarının büyüğü ve geleceğimiz olan çocuklarımızı korumak ve bilinçlendirmek her konuda olduğu gibi trafik konusunda da büyük önem taşımaktadır. İlköğretim çağındaki çocukların güvenli bir şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak için istekli öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan 'Okul Geçidi Görevlileri' hakkında düzenleme yapılmıştır. Bu amaçla çocuklarımızın trafik konusunda bilinçlendirilmesi ve trafik ortamındaki can güvenliklerinin sağlanması için Muş Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ortak çalışmalar neticesinde il merkezinde pilot okul olarak 5 okul seçilmiştir. Gazi, Namık Kemal, Mehmet Akif Ersoy, Vali Adil Yazar ve Fatih ilköğretim okullarında kanunda belirtilen şartlara haiz 'Okul Geçidi Görevlisi' olmaya istekli öğretmen ve 11 yaşını geçmiş öğrenciler belirlenmiştir. Belirlenen öğretmen ve öğrencilere geçen ay ayı içerisinde teorik ve pratik trafik konulu eğitim verilmiştir. Ayrıca bu görevlilere görevli kıyafetleri temin edilmiş ve dağıtılmıştır" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 12:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?