8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Sağlık evi 22 yıldır açılmayı bekliyor

Varto ilçesinde 22 yıl önce yapılan sağlık evi, hemşire ve doktor olmadığı için halen açılmadı.

İlçeye bağlı Başkent köyünde 1986 yılında yapılan sağlık evi, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hizmete girmedi. Sağlık evinin 2006 yılında onarıldığını da söyleyen Köy Muhtarı Abdurrahman Sönmez, yapılan tadilatın ardından köye hemşire veya bir doktorun gönderileceğinin söylendiğini, fakat verilen sözün halen yerine getirilmediğini ifade etti. Bir iğne yaptırmak için 12 kilometre yol gittiklerini belirten Sönmez "Yıllardır buranın açılmasını bekliyoruz. Bu sağlık evi sadece bizim yararlanacağımız bir yer olmayacaktır. Eğer hizmete girerse çevre köylerde ilçeye gitmekten kurtulacaktır" dedi.

Şimdiye kadar gerekli yerlere onlarca defa müracaatta bulunduğunu söyleyen Muhtar Abdurrahman Sönmez, yaptığı son başvuruda köylerine bir hemşire verildiğini iddia ederek "Bu hemşire Varto ilçe merkezinde tutuldu ve köye gönderilmedi. Bu hemşire kağıt üzerinde burada göründüğü için köyümüze yeni bir atama yapılmıyor. Yetkililerin bu konuya duyarlılık göstermelerini ve bizi daha fazla mağdur etmemelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Köylüler de şimdiye kadar yapılan onca masrafın boşa gittiğini ifade ederek, sağlık evinin hizmete girmesi için yetkililere çağrıda bulundular.

İddialar karşısında Varto Sağlık Gurup Başkanı Uzman Dr. Aydın Toktamış ise basına demeç verme yetkisi olmadığını söyleyerek sessiz kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 15:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?