8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Sanayicilere ekonomik toplantı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın girişimleri ile Muş'taki sanayici ve girişimcilerin ekonomik anlamdaki yeni gelişmeleri yakından takip edebilmeleri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Muş Valiliği salonunda düzenlenen toplantıya, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Küçük Sanatlar ve Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürlüğü'nden Ramazan Yıldırım, Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kurter, KOSGEB İşletme Geliştirme Merkezleri Koordine Daire Başkanı Ahmet Alperen, Uzman Girişimciliği Geliştirme Müdürlüğü'nden Uhuvvet Üncü, Türk Patent Enstitüsü Daire Başkanı Naim Uğur, Milli Prodüktive Merkezi Teknik Müşaviri Mustafa Kemal Akgül, Kredi Garanti Fonu İstihbarat ve Mali Tahlil Müdürü Haldun Özferendeci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim ile sanayici ve işadamları katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, ekonomik ve sanayi alanındaki yeni gelişmeleri, yenilik ve imkanlar konusunda eksikliklerin giderilmesi için bu bilgilendirme toplantısının düzenlendiğini söyledi. 

Muş'un bir sanayi şehri değil, tarım ve hayvancılık şehri olduğu söylendiğini belirten Vali Bektaş "Aslında tarım ve hayvancılık konusu da tartışılır. Tarım ve hayvancılıktan da istediğimizi alamıyoruz. Bunun için en azından tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi lazım. Ne olursa olsun sanayileşmek zorundayız. Bugüne kadar birçok teşvik var, birçok imkan sunulmuş ama bunlar bölgemizde etkili kullanılamıyor veya kullanılmıyor. Sonuçta bizim fukaralığımız devam ediyor. Bu toplantıda devletin hangi imkanları bize sunduğunu ve neler yapabileceğimizi öğrenebileceğiz. Ama neticede Muşluların da elini taşın altında koyması gereklidir." 

Açılış konuşmasının ardından Kredi Garanti Fonu İstihbarat ve Mali Tahlil Müdürü Haldun Özferendeci ile KOSGEB İşletme Geliştirme Merkezleri Koordine Daire Başkanı Ahmet Alperen, toplantının amacıyla ilgili sunumlarını yaptılar. Daha sonra düzenlenen forumda soru cevaplarla toplantı sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 17:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?