8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Sulama regülatörü dondu

Muş'ta etkili olan şiddetli soğuklar yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Soğukların etkisi ile il genelindeki çok sayıda akarsu donarken, kısmen donan Arıncık sulama regülatöründe güzel görüntüler ortaya çıkıyor.


Muş'un Mercimekkale köyü mevkiinde Murat Nehri üzerinde bulunan Arıncık sulama regülatörünün göl alanı tamamen buzla kaplanırken, şelaleden yükselen buhar güzel bir görüntü oluşturuyor. Sulama regülatöründen kanallara su verilen kısımlarda oluşan buz kalıpları oldukça ilginç görüntüler oluştururken, ortaya çıkan manzara şiddetli soğukların etkisini açıkça gözler önüne seriyor.


Arıncık sulama regülatörünün her yıl soğukların etkisi ile buz tuttuğunu söyleyen vatandaşlar, soğukların her yıl olduğu gibi bu yıl da etkisini iyice hissettirdiğini söylediler. Vatandaşlar, yaz mevsiminde piknik alanı olarak çok sayıda vatandaşı ağırlayan Arıncık sulama regülatörünün kısmen buzla kaplandığını belirterek, "Kış mevsimi oldukça etkili bir şekilde sürüyor. Yıl başından sonra soğuklar etkisini daha da arttırdı. Bu sebeple sulama regülatöründe buzla kaplandı. Göl alanının bulunduğu yer tamamen buzla kaplanırken şelale soğukların etkisi ile buhar saçarak güzel bir görüntü oluşturuyor" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 13:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?