8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Tütenli çocuklar çok mutlu

Muş'un Tüten köyünde önceki yıllarda okumak için çevre köylere yaya olarak giden veya yatılı okullarda kalmak zorunda kalan çocuklar, yeni yapılan okul sayesinde köylerinde eğitim ve öğretimlerini sürdürmenin mutluluğunu yaşıyorlar. 

Muş'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan 25 hane ve 200 nüfuslu Tüten köyünde bu yıl yaptırılan okulun eğitim ve öğretime açılması ile birlikte eğitim alanında önemli bir gelişme sağlandı. Geçen eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında eğitime açılan Tüten İlköğretim Okulu'nda bu yıl tam anlamı ile ders başı yapan 20 öğrenci, köylerinde okula gitmenin sevindirici olduğunu söylediler. Köylerine ilk defa bir öğretmenin görev yaptığını söyleyen köylüler eğitimin ihmal edilmemesi gerektiğini belirttiler. 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yatırılan tek derslikli okul ve öğretmen lojmanı ile köylerinde eğitimin önemli bir kolaylığa kavuştuğunu söyleyen Tüten Köyü Muhtarı Ömer Akın, "Tarihe ilk defa köyümüzde okul yapıldı. Bundan ötürü çok mutluyuz. Daha önceden çocuklarımız çevre köylere veya yatılı okullara gidiyordu. Yeni okula başlayan çocuklar için bu çok zor oluyordu. Şimdi en azından çocuklarımız beşinci sınıfa kadar kendi köylerinde eğitimlerini sürdürebilecekler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?