8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Vali basınla bir araya geldi

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, göreve başlamasının ardından her tarafını gezerek şehri tanımaya çalıştığını ve kendisine altı ay süre tanınmasını istedi.

Valilik toplantı solanında ildeki basın mensupları ile bir araya gelene Vali Erdoğan Bektaş, göreve başladıktan sonra yapacağı çalışmalar öncesinde şehri iyi bir şekilde tanımak istediğini söyledi. Bektaş, Muş'un en fakir il olmasının sebeplerini araştırdığını ve geri kalmışlığa sebep olan faktörleri tespit etmeye çalıştığını kaydetti. Muşluların kendisini tanımaları için altı ay süre istediğini söyleyen Erdoğan Bektaş, "Ben bundan önce çok yerde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulundum. Her gittiğim yerde en fazla altı ay sonra vatandaşlarla birbirimizi tanıdıktan sonra çok iyi diyaloglar kurdum. Bu Muş'ta da böyle olacaktır" dedi.

Şehrin dört bir yanını gezerek bilgi edindiğini ve şehri tanımaya çalıştığını kaydeden Vali Bektaş, "Muş il olduğundan bugüne kadar tüm yapılanlara, çalışmalara rağmen bu vilayet halen geri kalmış ve fakir bir il olarak kalıyorsa bir şeyler eksik yapılıyor, ya da gelişmiş illerde olan ama burada olmayan bir şeyler var demektir. Ya da işleri aksatan bir şeyler var. Bunu tespit edip çözmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.
Muş'ta insanların fakirliği kabul ettiklerini ve bir şeyleri kendilerinin yapmaları yerine başkalarından beklediklerini kaydeden Bektaş, "Bu şehirde ilk olarak insanlarımızın biraz ellerini taşın altına koymaları gerekir. Gezdiğim bir köyde başka illerden gelen giyim malzemelerini gördüm ve bu elbiselerin giyilmiş eski elbiseler olduğunu tespit ettim. Bu bölgede insanlarımızın bunu kendilerine yakıştırmalarına kızıyorum. İnsanımızın yardım almak için göz gezdirmek yerine yardım dağıtmak, yardım vermek için göz gezdirmesini sağlarsak Muş'un bu geri kalmışlığını yenebiliriz" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 12:55:16
Güncelleme :5 Haziran 2008 Perşembe 12:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?