8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Yolda kalan yolculara yardım eli

Muş'ta kar yağışı sebebiyle ulaşımlarını sağlayamayan yolcular, Muş Valiliği tarafından Alparslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) yerleştirildiler.

Muş Valiliği, okulların yarı yıl tatilinde olması sebebiyle boş olan Alparslan Yatılı İlköğretim Okulu pansiyonunu, etkili olan kış mevsimi sebebiyle ulaşımını sağlayamayan vatandaşlara açtı. Muş-Bingöl arasındaki 'Buğlan Geçidi'nde 8 saat süre ile mahsur kalan 6 otobüsün kurtarma ekiplerinin yardımı ile Muş'a ulaşması sağlandıktan sonra ilçe, köy ve çevre illere gidemeyen yolcular yatılı okula yerleştirildiler.

Kış mevsimi sebebiyle şehirler arası yollarda yaşanan aksaklıklar sebebiyle Alparslan YİBO dün gece yollarda kalan 125 vatandaşı barındırdı. Yollarda kalan vatandaşlar için çorba pişirilip çay servisi yapılırken barınacak bir yer buldukları için şanslı olduklarını söyleyen vatandaşlar, çok zor bir yolculuk yaptıklarını belirttiler.

İstanbul'dan Muş'a 32 saatlik zorlu bir yolculuktan sonra ulaşabildiklerini söyleyen Yılmaz Şeker ve Alparslan Kılıçarslan isimli yolcular, kar yağışının yollarda geçit vermediğini söyledi. Uzun süre yolda kaldıktan sonra Muş'a ulaşabildiklerini söyleyen Şeker ve Kılıçarslan, "Yollarda kar oldukça etkili olmaktadır. Kar yağışının yanında fırtına sebebiyle yollar açılsa bile hemen kapanabiliyor. Bu sebeple biz yaklaşık 8 saat mahsur kaldıktan sonra kurtarma ekiplerinin yardımı ile Muş'a ulaşmayı başardık. Muş'a geldikten sonra Malazgirt ilçesine gidemediğimiz için valilik tarafından yatılı okula yerleştirildik. Bize barınma fırsatı sağlayan Muş Valiliği'ne teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

Konu ile ilgili açıklama yapan Muş Valisi İbrahim Özçimen ise, "Yollarda kalan vatandaşlarımız için yatılı okulumuzun kapıları açtık. Okulların tatil olması sebebiyle böyle bir şansımız oldu. Okullar tatil olmasa bile bu vatandaşlarımızı başka yerde barındıracaktık. Biz sadece bu vatandaşlarımız için çorba pişirip çay servisi yaptırdık. İlçelere giden vatandaşlarımız yağış sebebiyle gece burada kalmak zorunda kaldılar. Bu sebeple bizde bu vatandaşlarımızı Alparslan YİBO'da ağırladık" şeklinde konuştu.

İHa
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 13:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?