Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Muş İli’ne bağlı bir ilçe olan Korkut, kuzey ve kuzeybatısında Muş il merkezi, kuzeyde Bulanık ilçesi, doğuda Bitlis ili güneyde ise Hasköy ilçesi ile çevrilidir. İlçe toprakları Muş Ovasında yer almaktadır. İlçe topraklarını Otluk ve Karaçavuş Dağları’nın uzantıları engebelendirir. Karasu Irmağı’nın kolları ilçeyi sulamaktadır.
Doğu Anadolu’nun karasal iklim özelliklerine sahiptir. Kışları çok soğuk ve kar yağışlı,yazları ise sıcak ve kurak geçmektedir.
İlçe ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yetiştirilen başlıca tarımsal ürünler; buğday, tütün, şeker pancarı başta olmak üzere Domates, biber, patlıcan, soğan, fasulye ve kavun-karpuz gibi sebzeler de yetiştirilmektedir. Hayvancılıkta büyük ve küçükbaş hayvan besiciliği yapılmaktadır.
İlçenin eskiçağ tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Yörede arkeolojik ve yüzey araştırması yapılmamıştır. Çevredeki yerleşim alanları dikkate alındığında yörede Urartuların, burada yaşadığı sanılmaktadır. Bazı kaynaklarda yörenin tarihi Bizans dönemine kadar inmektedir.
Malazgirt Savaşı’ndan (1071) sonra Selçuklu Sultanı Alparslan’ın komutanlarından Seyit İbrahim yöreyi Selçuklu topraklarına katmıştır. Selçuklu Devleti’nin yıkılmasının ardından Karakoyunlular, Akkoyunlular yöreye hakim olmuştur. Kanuni Sultan Süleyman zamanında, 1555’te Osmanlı topraklarına katılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra 1985 yılına kadar Muş Merkez ilçesine bağlı bir bucak idi.
İlçe Merkezde 808 kapasitede Dicle, Altınova Beldesinde 504 kapasite deElifitre 11, Karakale Beldesinde 304 kapasitede Dicle, Güneyik Köyünde 504 kapasitede Dicle, Güven Köyünde 304 kapasitede Levent ve Taşlıca Köyünde 504 kapasitede Dicle santrali bulunmaktadır. 26 köyün 9 unda şebekeli sistem diğerlerinde ise çeşme sistemi ile su verilmektedir. 8 köyün yolu asfalt diğerlerinin stabilizedir.
Kenthaber Kültür Kurulu