29
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Çocuklarının anısına okul

Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'nde yaşayan bir vatandaş ve ailesi, 6 yıl önce İtalya'da geçirdikleri kazada hayatını kaybeden kardeşi, yengesi ve 3 yeğeninin anısına okul yaptırıyor. Hollanda'da işçi olarak çalışan Metin Sarı, ailesiyle birlikte 1999 yılında iznini geçirmek üzere Türkiye'ye gelirken, İtalya'nın Bari bölgesi yakınlarında trafik kazası geçirdi. Kazada sürücü Metin Sarı ile eşi Zülbiye ve çocukları Mazhar (11), Mustafa (9) ve Çınar Sarı (7) hayatını kaybetti. Kazanın ardından bir araya gelen aile fertleri, Metin Sarı, eşi ve çocuklarının adını yaşatmak için ilçeye bir okul yaptırma kararı aldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Metin Sarı'nın kardeşi Mehmet Sarı, trafik kazasında kardeşi, eşi ve 3 çocuğun öldüğünü duyunca dünyalarının yıkıldığını belirterek, "Babam Mazhar ve diğer kardeşlerimiz bir araya gelerek, kardeşimiz ve eşiyle çocuklarının adını yaşatmak için bir okul yaptırmaya karar verdik. Çeşitli bürokratik engelleri aşarak Metin ve Zülbiye Anadolu Lisesi adında, ilçemize 3 katlı ve 18 derslikli bir okul yaptırıyoruz. Okulun anahtar teslimi maliyeti 600 milyar. Biz bu parayı kardeşimin varlığını ve kendimizden de katarak ödüyoruz. Kardeşimin 11 tane diploması vardı ve eğitime önem veren bir insandı. Yaptırdığımız okul, yıl sonuna kadar tamamlanacak ve öğrencilerin hizmetine girecek. Bu okul sayesinde kardeşim Metin, eşi Zülbiye ve çocuklarının adı yaşayacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 17:54:09
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 20:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Durmuş Karabağlı IP: 95.8.24.xxx Tarih : 30.09.2011 13:13:07

Metin ve zülbiyeye ve çocuklarına Allahın rahmetinin bol olmasını mekanlarının cennet bahçesinde bir makam ile huzur içinde olmalarını diliyorum. Gidenleri getirmek mümkün değil. Ama çok önemli bir kararla isimlerini irfan yuvası yaptırarak onurlandırmanız örnek bir davranış. Bu gün bu okulun Emirdağ çocuklarına hizmet vermekte olduğunu görmek rahmetlilerin ruhunu şad ediyor olmalı.Bu yorum vesilesi ile tüm bölelerime tekrar baş sağlığı ve sabır dilerim. Allah böyle bir acıyı hiç kimseye yaşatmasın.