Selçuk Belediye Meclisi Ekim ayı üçüncü oturumunda Gelir Müdürlüğü tarafından hazırlanan tarife cetveli tarife komisyonundan geldiği gibi onaylandı. 2009 yılında uygulanacak ve Selçuk esnafı başta olmak üzere tüm kesimleri yakından ilgilendiren hizmet ücretlerine zam yapılmadı. İlan reklam vergileri, işgaliye ücretleri, işyeri açma ruhsat harçları, pazar yeri işgaliye ücretleri gibi esnaftan alınan gelir kalemleri, veterinerlik hizmetleri, düğün salonu başta olmak üzere diğer salon kira bedelleri, huzur evi ve kreş ücretleri ve imar işleriyle ilgili her türlü hizmet bedelleri 2009 yılında da aynı kaldı.
Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin başta esnaflar, çiftçiler, ücretliler olmak üzere her kesimi derinden etkilediğini belirten Belediye Başkanı H.Vefa ÜLGÜR “halkımızın yaşamını biraz olsun kolaylaştırmak, aile bütçelerine katkı yapmak amacıyla Selçukluyu bire bir ilgilendiren hiçbir hizmetimize zam yapmadık. Bu yıl olduğu gibi iki bin dokuz bütçemizde açık vermeyen denk bir bütçe olacak. Büyük şehir Belediyesine bağlanmamız nedeniyle gelir kaybına uğramamıza rağmen kısa sürede toparlandık ve bu yılı denk bir bütçeyle tamamlıyoruz. Selçuk Belediyesi eskiden olduğu gibi borçlu bir belediye değildir. Belediyemiz şu anda ülkemizin borcu olmayan ender belediyelerinden biridir” diyerek tarife cetveline olumlu oy veren tüm meclis üyelerine teşekkür etti.
Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararla: Dükkân, ticari ve sanayi meslek erbabınca çeşitli yerlere asılan ve takılan ilan reklâmlar, 1m2 si yıllık 2009 yılında da 100 TL., Şehir dışı ve Karayolu kenarına konulan, her türlü ilan ve reklâmlardan, 1 m2 si yıllık 100 TL, Motorlu taşıt araçlarının içine veya dışına konulan,yazı ilan ve reklamlar1 m2 si,yıllık 2009 yılı içinde 20 TL olarak belirlendi. Işıklı veya projeksiyonlu ilan ve reklamlardan 1 m2 si için yıllık 150 TL ücret alınacak. İlan ve Reklam vergileri 2009 yılı Haziran ayında ödenecek. İlçede Çarşamba günleri kurulan semt pazarında işgaliye harcı 1 m2 si 2008 yılında uygulandığı gibi 2009 yılında da 2 TL. Cumartesi günleri kurulan semt pazarında ise işgaliye harcının 1 m 2 si 2009 yılında da 2,5 TL, Yol, meydan, kaldırım ve benzeri umuma açık yerlerin herhangi bir amaçla işgalinden 1 m2 için belediyeye 2008 yılında olduğu gibi 1 TL ödenecek.
İşyeri açma izin harcına ise diğer kalemlerde olduğu gibi bu yılda zam yapılmayarak yine 1m2 si için 1 TL olarak belirlendi. Ticari işletmelerden alınacak tatil günleri çalışma ruhsat harcı yine zam yapılmayan hizmetlerden biri oldu. Bakkaliye, büfe, tekel bayii, çay ocağı, erkek berberi, un ve yem satışı, her türlü tamirciler tatil günleri çalışmak için ruhsat alırlarken 2009 da da 100 TL, Market, kasap, elektronikçi, elektrikçi, oto kiralama, çiçekçi, büro ve yazıhaneler, parfümeri, spor malzeme, kaset, CD, video, ayakkabı satışı, ekmek fırını, kuaför, unlu mamuller, tavukçu, oyuncak satışı, tüp satışı, anahtarcı, tuhafiye gibi iş kolları 170 TL, Kuru temizleme, birahane, Meyhane, bar, pavyon, diskotek, hal işletmesi, konfeksiyon, kuruyemiş, şekerleme, lokum, yedek parça, cep telefonu, inşaat malzeme, hırdavat, gözlük, spot eşya satışı gibi iş kolları 2009 yılında da 200 TL, Beyaz eşya satışı, mobilya, toptan satış yerleri, süpermarket, hipermarket, kuyumcu, ekmek fabrikası işleticileri 600.00 TL, 2. Sınıf GSM İşyerleri700 TL, 3.Sınıf GSM İşyerleri 300 TL ödeyecekler.
Meryem ana doğa ve Kültür parkı giriş ücreti kişi başına Yabancı turist 1 kişi giriş ücretine zam yapılmayıp 2008 yılında olduğu gibi 2009 yılında da 10.75 TL, Yerli turist 1 kişi giriş ücreti yine 2,5 TL olarak uygulanacak. Meryemana doğa ve kültür park yabancı turist girişlerinde Yardım Toplama Kanunu uyarınca İzmir Valiliğinden gerekli izinlerin alınması halinde Selçuk Efes Spor Kulübü derneği için giriş yapan kişinin isteğine bağlı olarak 0.25 TL yardım pulu ile yardım toplanması için başvurunun Belediye Encümeninde değerlendirilmesi suretiyle izin verilecek. Meryemana doğa ve kültür parkı, Efes alt kapı, (St Jean-Müze önü ) otoparkları zam yapılan kalemlerden. Otobüs otopark ücreti araç başına 2008 yılında 17,5 YTL uygulanırken 2009 yılında 30 TL yükseltildi. Midibüs-Minibüs otopark ücreti araç başına 10 YTL den 15 TL olarak belirlenirken, Taksi (özel – ticari) otopark ücreti araç başına 4 YTL den 5 TL ye çıkarıldı. Hasta nakil aracı (şehir dışı) ücreti, Kompresör ücreti, Jeneratör saat ücreti, greyder, kırıcı ve yükleyici ücreti, büyük paletli, tekerlekli ekskavatör ücreti, Motopomp kiralama saat ücreti, Pamuk toplama makinesi kiralama ücreti gibi hizmetlere de zam yapılmazken, izinsiz olarak dökülen sanayi atıkları, inşaat molozlarının Belediye tarafından kaldırılması halinde alınacak ücret, traktör başına caydırıcı olması için 75 YTL den 100 TL ye yükseltildi. Konutlar için ilaçlama ücreti her konut için zam yapılmayarak 25 TL, Şehir dışı hayvan damları ve işyerleri ilaçlama yine 40 TL, Çalı parçalama makinesi, 12 saatlik kiralama bedeli 2009 yılında da 25 TL olarak belirlendi. Hasta nakil aracı için fakir olduğunu belgeleyenlerden her yıl olduğu gibi ücret alınmayacak.