Gıda ve içecek sektörünün lider markası Pınar'ın 16. İş Ortakları Toplantısı Çeşme'de gerçekleştirildi.
Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Yaşar Grubu ve özellikle Pınar'ın sektöre kazandırdığı ilklere dikkat çekerek, yaşanan global krizin kısa sürede geçeceğine inancını ifade etti.
Türkiye'nin öncü gıda markası Pınar'ın "birlikte büyük bir aile ve daima beraber" inancıyla çalıştığı iş ortakları Pınar bayileri, Yaşar Topluluğu'na ait Çeşme Altın Yunus Oteli'nde bir araya geldi. Toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında; ilk modern boya fabrikası DYO, ilk 1000 yataklı Tatil Köyü Altın Yunus, ilk Modern Süt İşleme tesisi Pınar Süt gibi başarılarla duyduğu gururu ifade eden Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, "Türkiye'de ilk uzun ömürlü UHT sütü Tetrapak ambalajlarda aziz milletimize biz sunduk. Hem çiftçimize hizmet ettik hem de Türk tüketicisine layık olduğu değeri verdik. Arkasından Pınar Et, Pınar Su, Pınar Balık ve Pınar Hindi geldi. Bunları peynir çeşitlerimiz, soslarımız, diğer ürünlerimiz ve başarılı çalışmalarımız takip etti" dedi.
Ayrıca özel ırk hindi olan "Beybi Hindi"nin yepyeni bir ürün olarak Türkiye'ye arz edileceğinin müjdesini de veren Selçuk Yaşar; ürünün daha az kolesterollü, daha az yağlı ve kalbe faydalı olduğunu belirtti. Gıda ve içecek grubundaki devam eden liderliklerinden duyduğu memnuniyeti iş ortakları ile paylaşan Selçuk Yaşar; gıda ve içecek grubunun 2008 yılı brüt konsolide satışlarının yaklaşık 1.5 milyar TL olarak gerçekleştiğini ifade etti.
Konuşmasında Türkiye ve dünya gündeminin önemli konusu global krize de değinen Selçuk Yaşar, "Bu kriz kısa sürede geçecek ve her şey kendi normal mecrasına dönecektir" dedi. Yaşar, önümüzdeki dönemde yalnız iç pazarda değil, dış pazarlarda da önemli atılımlar olacağını, bugün sergilenen tüm siyasi, sosyal ve ekonomik gidişat bu beklentilerin doğum sancıları olduğunu vurguladı.
Toplantıda konuşan Yaşar Holding CEO'su Mehmet Aktaş, 2009 yılının ilk çeyreğindeki olumlu performanslarını örnek göstererek krizden nispeten daha az etkilenen sektörler arasında bulunduklarını ifade etti.
Dünya Bankası'nın 2030'a kadar nüfus artışına bağlı olarak gıdaya olan talebin yüzde 50, ete olan talebin ise yüzde 85 oranında artacağı yönündeki tahminlerini aktaran Aktaş, "Gelecekte stratejik önemi daha da artacak olan gıda ve içecek sektörlerinde başarı yeni gıda ekonomisinin çok doğru okunmasını, güncel trendlerin yakından takip edilmesini, özellikle ekonomik ve demografik faktörlerdeki gelişmelerin etkisiyle şekillenen tüketici talebinin doğru yorumlanmasını ve müşterinin sesine en hızlı cevap verecek şekilde süreçlerin yeniden gözden geçirilmesini gerektiriyor. Pınar, üretim altyapısı, yaygın ve güçlü bayi ve dağıtım ağı, çok değerli insan kaynağı ve tüketici nezdindeki güçlü marka imajı ile geleceğin sektörü olan gıda ve içecekte daha da güçlenmeye hazır durumdadır" dedi.