Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, İl Tarım Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi projesi kapsamında, yılda iki defa ürün veren organik çilek yetiştirildiği bildirildi.
Organik çilek bahçesinde hayvan gübresinden başka hiçbir gübre kullanmadığını söyleyen Karbasan beldesi Yenidoğan Mahallesi muhtarı Ali Akbulut, "İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ilkbahar ve sonbaharda iki ürün verecek damla sulamalı çilek projesinden bahsettiklerinde hemen kabul ettim. Evimin yanında bulunan 2 dekar alana 14 bin adet Kabarla çeşidi frigo çilek fidesi diktik. Yetişme sürecinde küçükbaş hayvan gübresinden başka gübre kullanmadım. Ayrıca hiç ilaçlama yapmadım.İlk ürünleri mayıs-haziran aylarında aldıktan sonra ikinci ürün hasadı ise ağustos ayında başlayıp, ekim ayına kadar sürüyor.İlkbaharda çileğin kilosunu 1,5-2 YTL'ye satarken, sonbaharda elde ettiğimiz çilekleri ise 4-5 YTL'den satıyoruz.Yani sonbaharda çilekleri iki katı fiyatına satarak gelirimizi katlıyoruz. Çileklerimiz leziz, dayanıklı ve organik olduğu için adeta kapışılıyor Organik çilek bahçesi projesine katkı sağlayan İl Tarım Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ile teknik destek veren İlçe Tarım Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.
Hisarcık İlçe Tarım Müdürü Erdal Zengin, "Kütahya İl Tarım Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi projesi ile yüzde 75 İl Özel İdare yüzde 25 çiftçi katkılı malçlı çilek projesi kapsamında İlçemiz Hasanlar Beldesi'nden 2 Karbasan Beldesi'nden 1 kişiye 2 şer dekarlık alanda damla sulamalı 45 bin adet Kabarla çeşidi frigo çilek bahçesi kurulup teslim edilmiştir" diye konuştu.