19
Eylül
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

163 esnaf kredilerden faydalandı

KREDİLERDEN 163 ESNAF FAYDALANDI

Tavşanlı'da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından 2009 yılı içinde top-lam 163 esnafa 1 milyon 657 bin lira kredi kullandırıldığı bildirildi.

Kooperatif Başkanı Yasin Demirci yaptığı açıklamada, ilçede 4 bin 500 civarında esnaf bulunmasına rağmen odalarına sadece 480 üyenin kayıtlı olduğunu belirtti. Bunun da sadece 480 üyenin krediden faydalandığını gösterdiğini dile getiren Demirci, oysa bu 4 bin 500 esnafın da bu kredi imkanlarından odalarına üye olarak faydalanabileceğini vurguladı.

Tavşanlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2009 yılı içinde üyelerden gelen kredi taleplerinin yüzde 100'ünü karşıladığını ifade eden Oda Demirci, kendinden istenilen belgeleri getiren tüm oda üyelerinin istediği krediyi alabildiğini duyurdu.

Tavşanlılı esnaflar arasında krediden sadece yüzde 10'luk bir dilimin faydalandığına işaret eden Yasin Demirci, diğer esnafları da bu kredi kullanma konusunda bilinçli olmaya çağırdı.

Demirci, kredilerde sıfır faize doğru bir gidişin olduğunu kaydederek, "Biz kooperatif bünyesinde ilçede bulunan hizmet sektörüne bağlı kısmi olarak Ticaret Odası haricindeki imalat sektöründeki esnaflarımıza kredi veriyoruz. Bunların içinde bakkal, berber ve sanayide makine imalatçısı olan esnaflarımız da var. Ticaret Odası bünyesinde olmayan tüm es-naflarımız eğer odamıza ka-yıtlı ise kredi imkanlarından yararlanabilir. Aynı zamanda bizim kredilerimizin dışında devletin imkanları ile küçük esnafımıza zaman zaman faizsiz hatta bir kısmı hibe olan krediler de var. Bu krediler çok yönlü. KOSGEB bünyesinde veriliyor. Biz 1,5 yıl önce bu KOSGEB kredilerinin kooperatifimizin bünyesinde verilebilmesi için çalışma yürüttük. Tavşanlı'da bu faizsiz kredileri kullanma oranı Kütahya'dan fazlaydı. Bunu da bizim vatandaşlara sağlamaya çalıştığımız danışmanlık hizmetlerine bağlayabiliriz" dedi.

Oda Başkanı Yasin Demirci, ayrıca Perşembe günü Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası Lokalinde saat 19.30'da KOSGEB kredisinin kullanılmasına ilişkin bir bilgilendirme semineri gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 14:27:02
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 18:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?