19
Eylül
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Asfaltlama yaz boyunca devam edecek

Tavşanlı Belediyesi, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte asfaltlama çalışmalarına da hız kazandırdı.

Belediye asfaltlama ekipleri Sadık Penbe ve Ertuğrulgazi Caddeleri ile Ekrem Ödemiş ve Adnan Menderes Bulvarları’ndaki asfaltlama çalışmalarını tamamladığı bildirildi. 15 kişilik ekiple başlattıkları asfaltlama çalışmalarının Yeni Mahalle’deki kısmını bitirme aşamasına getirdiklerini kaydeden Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, bu yıl geçen yıla göre daha kapsamlı bir çalışma planı hazırlayarak bu doğrultuda faaliyetlerini yürüttüklerini dile getirdi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Çakır, asfaltı bozuk olan cadde ve sokaklarda çalışmaya başladıklarını belirterek, "Bilindiği gibi Yeni Mahalle’de başlattığımız çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Amacımız geçen yıl 50 bin metrekare olan çalışma alanımızı bu yıl 75 bin metrekareye çıkarmaktır. Gerekli olan ihalelerimizi tamamladık ve asfalt stokumuzu 15 bin tona çıkarttık. Bu planlama doğrultusunda muhtelif cadde ve sokakların asfaltlanması işine süratle devam ediyoruz" dedi.

Yapılan asfaltlama çalışmaları hakkında bilgi veren Çakır, "Şu anda Sadık Penbe ve Ertuğrulgazi Caddeleri ile Ekrem Ödemiş ve Adnan Menderes Bulvarları’ndaki çalışmalarımızı tamamladık. Yeni planlamaya göre şimdi Tunçbilek Caddesi’ndeki yol genişletme çalışmalarına ve yeni yerleşim yerlerindeki çalışmalara hız vereceğiz. Ayrıca uzun süreden bu yana bakımı yapılmayan yollarımızı da 2. kat asfaltlama işlemine tabi tutacağız. Bu çalışmalar yaz mevsimi bitene kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

Asfalt bakımından Tavşanlı’da problem olmadığını dile getiren Belediye Başkanı Çakır, "Mahallelerimizde bir kaç cadde ve sokağın asfaltlanması işi kaldı. Bunlar yaz döneminde tamamlanacak" açıklamasında bulundu. Çakır, şehir içi asfalt çalışmalarının her dönem artarak devam ettiğini, ancak asfalt zeminin bozulması ya da yıpranması sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Asfalt zeminin bozulmasına neden olan sorunların başında ağır vasıtalı araçların geldiğini belirten Çakır, bu durumu çözüme kavuşturmak amacıyla çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 11:27:26
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 11:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?