19
Eylül
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Çukurköy çöplüğü ıslah ediliyor

TAVŞANLI'DA ÇUKURKÖY ÇÖPLÜĞÜ ISLAH EDİLİYOR

Tavşanlı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, vahşi depolama sisteminin sona erdirildiği bildirilerek, şimdiler de ise Çukurköy Mahallesinde bulunan çöp atım yerinin ıslah edildiği belirtildi.

Tavşanlı Belediyesi'nin de kurucu üye olduğu Kütahya Katı Atık Birliği çalışmaları sonrasında çöp atım yerlerinde ıslah çalışmalarını tamamlayan Tavşanlı Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliğini önlemek için Çukurköy Sanayi Sitesi arkasında bulunan çöp atım yerini ıslah ediyor.

Toplanan çöplerin geçici olarak Sorkun bölgesinde bulunan alana atılacağını belirten Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, birlik kapsamında devam eden çalışmaların tamamlanması sonrası, ara istasyonlarda toplanacak çöplerin Kütahya'ya gönderileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, açıklamasında, "Yapılan düzenlemeler sonrası çöp atım yerinin üzeri tamamen kapanmış durumda. Açılan bacalarla gaz sıkışmaları önlendi. Önümüzdeki günlerde bu alanlar üzerinde yeşillendirme çalışmaları başlanacak. Artık İlçemizde vahşi depolama diye bir şey kalmayacak. Bu bakımdan Çukurköy Mahallemizde bulunan çöp atım yerinin de üzeri kapatılarak ıslah edilecek" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 18:42:03
Güncelleme :22 Ocak 2010 Cuma 13:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?