19
Eylül
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Hafızlara taç giydirildi

TAVŞANLI’DA HAFIZLARA TAÇ GİYDİRİLDİ

Kütahya'nın Tavşanlı Fevziye Hanım Kız Kur'an Kursu'da hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için 'taç giydirme töreni' gerçekleştirildi.

Fevziye Hanım Kız Kur'an Kursu'nda öğrenim gören öğrenciler, mezun olarak hafızlık eğitimlerini tamamladı. Tavşanlı Müftülüğü tarafından düzenlenen organizasyonda ise bu öğrencilere taç giydirildi.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Mecit Amil, Kur'an okumanın Allah ile konuşmak anlamına geldiğini ifade ederek, "Hafızlık eğitimi ve Kur’an’a hizmet etmek herkese nasip olmayan meziyetlerdir. Bir kişin milyonlarca parası olur bir kuruşu Kur'an için harcamaz, başka bir kişinin 2 lira parası olur bir lirasını Kur'an için harcar. Bu bir nasip meselesidir. Hafızlık eğitimini tamamlayan bu öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Önemli bir görevi ifa etmişlerdir. Kendilerini, hocalarını ve ailelerini kutluyorum. Hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Öte yandan tören çıkışında geliri Fevziye Hanım Kız Kur'an Kursu'nun yararına kullanılmak üzere gıda ürünlerinin satıldığı stantlar açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 12:18:00
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 17:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?