19
Eylül
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Hastane için referandum talebi

TAVŞANLI’DA ‘REFERANDUM’ TALEBİ...

Tavşanlı Belediye Meclisi Toplantısına Hastane binasının TOKİ'ye devredileceği söylentileri damgasını vurdu. Toplantıya katılan Remzi Konuşluoğlu, İbrahim Ayaşlı, Cemal Dereli ve Ali İhsan Özden bu konuda yetkililerden referandum talep etti.

İşçi Emeklileri Derneği Tavşanlı Şube Başkanı Remzi Konuşluoğlu, DP Kütahya Milletvekili Adayı İbrahim Ayaşlı, DP Tavşanlı Eski Belediye Başkan Adayı Cemal Dereli ve Tavşanlı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ali İhsan Özden, Tavşanlı Belediyesi'nin bu hafta gerçekleştirdiği Meclis Toplantısına katılarak eski SSK Hastanesi olarak bilinen Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi B Blok'un TOKİ'ye verilmemesini istediler. Grup böyle bir çalışma yapılacaksa referanduma gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

"İNSANLAR O BİNAYA YÜRÜYEREK GİDEBİLİYOR"

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ali İhsan Özden, Eski SSK Hastanesi binasının kesinlikle yıkılmasını ve TOKİ'ye devredilmesini istemediklerini belirterek, "Bunu söylerken de bu işin Belediye tarafından kaynaklandığını ima etmek istemiyoruz. Çünkü bu Belediye'nin bir organizasyonu veya Belediye'nin projesi değil. Bunun dışında da kesinlikle herhangi bir siyasi partiye karşı tavır alınması söz konusu değil" dedi.

"Tavşanlı'nın merkezinde yıllardan beri hizmet veren yeriyle konumuyla gayet güzel halde bulunabilen, herkesin rahatlıkla ulaşabildiği bir hastanedir burası" diyen Ali İhsan Özden, devlet hastanesinde her iki hastanenin birleştirilmesine ilişkin düzenlenen sunumlara katıldıklarını söyledi.

Yapılan bu sunumlarda, iki hastanenin de faaliyetlerine devam edeceği yönünde kendilerine bilgilendirmelerde bulunulduğunu ifade eden Özden, şunları söyledi:

"Kesinlikle eski SSK hastanesinin boşaltılması söz konusu değil denildi. Bunu da bizzat bize Dr. Sabahattin Bey söyledi. Hastanelerin hizmetlerine devam edeceği söylendi. Ancak öyle bir yere gelindi ki ilçeye 200 yataklı hastane binası yapılacağı karşılığında da eski SSK hastanesinin TOKİ'ye verileceği belirtildi. Şunu söyleyebiliriz böyle bir şey yapılacaksa referanduma gidilsin diyoruz. İddia ediyorum ki, referanduma katılacak olan 65 bin kişiden 64 bin 900 kişinin bu referandumda hastanenin yıkılmaması konusunda oy çıkacaktır. Bir iş yapılırken halkın tutumu da göz önüne alınmalıdır. İnsanlar o binaya yürüyerek gidebiliyor. Ancak yukarıdaki hastaneye dolmuşla gidilmek zorunda. Bir emeklimiz sabah gitmiş hastaneye öğleden sonra gel demişler. Öğleden sonra tekrar gitmiş. Bu emekliye 8 liralık masraf çıkmış. Emeklimiz diyor ki ben bu parayla Belediye Ekmek Fırınından 16 tane ekmek alırdım dedi. Vatandaşımızın durumu bu şekilde. Örnek verecek olursak Ankara'da 4 hastane iç içe. Hem de Ankara'nın göbeğinde. Burada bu hastanelerin dışarıya taşınması hiç gündeme gelmiyor. Hastanemize arsa kazandırıldı. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler arsa konusunda yine yardımcı olabileceklerini söyledi. Ankara'daki vekilimizin gücünün olduğuna da inanıyoruz. Kütahya'daki hastane gibi 500 yataklı hastane yapılsın. O da çıkarttırsın Ankara'dan parayı buraya yaptırsın. Biz hastane yapılmasına karşı değiliz. Biz her türlü altyapısı bulunan merkezdeki hastanemizin yıkılmamasını ve bu konuda referandum talep ediyoruz."

 

"HALKA EZİYET ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"

Toplantıya katılan İşçi Emeklileri Derneği Tavşanlı Şube Başkanı Remzi Konuşluğu ise şunları kaydetti:

"Emeklilerimizin içerisindeyim. Emeklilerimiz sıkıntı içerisinde. Çoğu emeklimiz yaşlı olması sebebiyle yukarı hastaneye gidemiyor. Merkezi yerde sağlık hizmeti alabilirken niye yukarıya gidilsin. Burada daha önce arsa alımları yapıldı. Buradaki projeler şimdi durdu. Ek bina projeleri planlanmıştı. Bu projeler şu an Ünal Ünalan'ın elinde var. Yani çok iyi projeler bekliyor. Hastanenin Sağlık Bakanlığına devredildikten sonra bu projeler durdu. Yukardaki hastaneye ağırlık verilmeye başlandı. Bizim esas sıkıntımız hastaneye gidilip gelinmesidir. Emeklilerimiz genelde yaşlı oldukları için ulaşımda problem yaşıyorlar. Çünkü bir tahlil yaptıracak olsalar iki defa gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Bende bu konuda referandum talep ediyorum."

 

"ARTIK SİYASİLER TAVŞANLI İÇİN DÜŞÜNMEK ZORUNDA"

Cemal Dereli de hastanede yer tespiti yapılırken kamuoyunun isteklerinin göz önüne alınması gerektiğinin altını çizerek, " Yakında bir seçim geçirdik. Devamlı ortamda referandumdan bahsedildi. Belediye Meclisi üyeleri seçimlerinde ve başkanlık seçimlerinde kimlerin olması yönünde kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Buradaki hassasiyetin hastanenin yer tespitinde de gösterilmesi gerekir. Yer tespiti yaparken 65 bin kişinin hassasiyetin göz ardı etmemek lazım. O hastane ne emeklerle yapıldı. Enver Girgin zamanında yapılan kamulaştırmadaki sıkıntıları biliyorum. Bu alan kamulaştırılırken hastane yapılıyor düşüncesiyle hak sahiplerinden alındı. Yol yapılabilir belki ama seçilmişler bizler gibi düşünmek zorundadırlar. Hangi siyasi parti olursa olsun artık rozetler çıkmıştır. Artık siyasiler Tavşanlı için düşünmek zorundadırlar. Tavşanlı'nın hastane konusundaki hassasiyetleri size iletmeye geldik" diye konuştu.

Toplantıda söz alan İbrahim Ayaşlı ise "Halkın iradesinin tecellisi ile işbaşına geliyorlar. Seçimle işbaşına gelenler halkın iradesini yok sayarlarsa kamuoyunu düşüncelerini almazlarsa belli zaman sonra da ne olacağı bellidir. Kamuoyu burada sizler de kamuoyunu ölçebilirsiniz. Sizin de bu konuda hassasiyet göstermenizi temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 12:39:05
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 12:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?