19
Eylül
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Meslek liselerine mühendislik yolu

MESLEK LİSELERİNE MÜHENDİSLİK YOLU

Tavşanlı Final Dergisi Dershaneleri Kurucu Müdürü Arif Kulluk, meslek lisesi öğrencilerinin, artık 4 yıllık bir fakülteye girip mühendis çıkabileceklerini söyleyerek, üniversite tercih tablolarında aydınlatıcı bilgi bulunmadığı için meslek yüksekokullarına yönelmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Arif Kulluk, "Meslek lisesi mezunları, Türkiye'nin dört bir yanındaki 7 üniversitede açılan teknoloji fakültelerinde mühendislik hayalini gerçekleştirebilir" diyerek, bu programdaki 2 bin 52 kontenjana sadece meslek lisesi mezunlarının alınacağını duyurdu. Kurucu Müdür Arif Kulluk, Teknoloji Fakültesi diplomasıyla Mühendislik Fakültesi diploması arasında statü olarak bir farkın bulunmadığını dile getirdi.

Sadece meslek liselilerin başvurabileceği Teknoloji Fakülteleri hakkında öğrencilerin ve velilerin yeterli bilgilerinin olmadığını belirten Tavşanlı Final Dergisi Dershanesi Kurucu Müdürü Arif Kulluk bu konuda gerekli bilgileri Final Dergisi Dershaneleri Rehberlik Servisin-den tüm öğrenci ve velilerin öğrenebileceğini bildirdi.

Arif Kulluk, "Bu sene sınav sisteminin yeni olması ve ÖSYM'nin yaptığı hatalar neticesinde öğrencilerin tercihler noktasında kafaları çok karışık şuan öğrenciler aldıkları puana üzülecekler mi sevinecekler mi? Bunu dahi bilmiyorlar. Öğrenciler tercihlerini yaparken Final Dergisi Dershanesi'nden ücretsiz destek alabileceklerdir. YÖK'ün meslek liselerini özendirmek amacıyla bu yıl ilk kez uyguladığı sistemle teknoloji fakülteleri, meslek liselilere açıldı. Buna göre her meslek liseli, sadece YGS-1 puanına göre bu fakülteyi tercih edebiliyor. Bünyesinde mühendislik ve teknoloji olmak üzere iki farklı bölüm bulunan fakülteden mezun olanlar 'mühendis' sayılıyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 13:04:01
Güncelleme :26 Temmuz 2010 Pazartesi 17:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?