19
Eylül
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tavşanlı'da 'Toplu Konut' sevinci

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nde, 192 dairelik toplu konutun temeli törenle atıldı. Dar gelirli ve evi olmayan vatandaşlara satılacak evler, 3 oda, bir salondan oluşacak ve bu durumdaki vatandaşa 'kira öder' gibi taksitlerle ev alma imkanı tanınacak.

Ulucami Mahallesi’ndeki 164 Evler’in kuzeyindeki alana yapılan toplu konut inşaatının temel atma törenine, Kütahya Milletvekilleri Hüsnü Ordu ve Alaattin Güven, Kütahya Valisi Osman Aydın, Tavşanlı Kaymakamı Erol Türkmen, belediye başkanları ve daire amirleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 192 dairelik toplu konut inşaatının temeline harç koyan Milletvekili Hüsnü Ordu, Başbakan Erdoğan’a, TOKİ Başkanlığı’na ve Kütahya’da bir ilki gerçekleştirerek kısa sürede toplu konut yapımına başlanmasını sağlayan belediyeye teşekkür etti.
TOKİ ile ortaklaşa yürütülen çalışmayla yapımına başlanan toplu konutun dar ve sabit gelirli vatandaşlara ’kira öder gibi’ ev sahibi olma imkanı sağlayacağını söyleyen Ordu, talepte bulunacak olanlar hakkında ön araştırma yapılarak Türkiye genelinde hiç evi olmayanların konutlardan yararlanabileceğini kaydetti.

Konutların 192 daireden oluşacağını belirten Tavşanlı Belediye Başkan Ali İhsan Çakır, "Belediye olarak 164 Evler’in kuzeyindeki 17 bin 181 metrekarelik arsayı, toplu konut yapımı için TOKİ Başkanlığı’na ’bedava’ denilebilecek kadar ucuz bir fiyata devrettik. İnşaat süreci 360 takvim gününü kapsıyor. İnşallah bir yıla yakın bir zaman zarfında vatandaşlarımız evlerine girmiş olacak. Daireler ortalama 110 metrekarelik olacak. 3 oda 1 salon olarak inşa edilecek dairelerimizin ücreti 10 yılda ödenecek. Baştan alınacak peşinatın miktarına göre taksitler de değişik fiyatlarda olacak" diye konuştu.

Konutların nasıl teslim edileceği hakkında da bilgiler veren Çakır, "Gerçek hak sahiplerini bulabilmek için TOKİ’yle görüşerek yetki devri istedik. Yani müracaatları ve değerlendirmeleri belediye olarak biz yapacağız. Bununla, konut dağıtımında hak edenleri göz önünde bulundurmayı amaçlıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından temel atma işlemi için Milletvekilleri Hüsnü Ordu ve Alaattin Güven ile Vali Osman Aydın ve Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, butona basarak temele ilk harcı döktü.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 17:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?