19
Eylül
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Vali Kocatepe göçük bölgesinde

VALİ KOCATEPE, 1 İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ MADEN OCAĞINDA

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Tavşanlı ilçesine bağlı Yörgüç köyünde, özel bir şirkete ait maden ocağında meydana göçük bölgesine giderek bilgiler aldı ve kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Yörgüç köyünün Çanacık mevkisindeki maden ocağında, henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen göçük bölgesine Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Lütfi Mor ile beraber gitti.

Başta iş sağlığı ve güvenliği olmak üzere gerek işletilen ocakların içinde güvenlik açısından ve gerekse ocak dışındaki sosyal tesisler çevre ile uyum konusunda tespit edilen eksikliklerin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili Kaymakamlıklara ve işletme sahiplerine bildirildiğini açıklayan Vali Kocatepe daha sonra Köylülerle de sohbet ederek istek ve ihtiyaçlarını dinledi.

Dün gece 22.30 sıralarında meydana gelen göçüktü 1 işçi hayatını kaybetmiş, 1 işçi de toprak altında kalmıştı. Toprak altında kalan Ali Osman Oktay'ı kurtarma çalışmalarının halen sürdüğü öğrenildi.

VALİ KOCATEPE, 1 İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ MADEN OCAĞINDA
VALİ KOCATEPE, 1 İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ MADEN OCAĞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 17:14:03
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 18:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?