19
Eylül
2024
Perşembe
GÜNCEL

Belediye kurban kesimi yapacak

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, Kurban Bayramı için hazırlıklar sürüyor.

Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, bayramın birinci günü hayvan pazarında kurban kesimi yapılacağını söyledi. Ehil kasaplar tarafından yapılacak kesimler için başvuruların Tavşanlı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nde kabul edildiğini hatırlatan Çakır, "Kaymakamlık bünyesinde bir Kurban Komisyonu oluşturuldu. Komisyon, Kurban Bayramı'na doğru ve bayramda alınacak tedbirlerle ilgili çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Tavşanlı Belediyesi olarak bize sıhhi ortamlarda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesimini sağlama görevi düşüyor. Geçen yıl da hayvan pazarında kurban kesimi için yer ayırmış ve kesimleri sıhhi şartlarda burada yapmıştık. Bu yıl da aynı yerde kesimleri yapacağız" diye konuştu.

Çakır, belediyece yapılacak kurban kesimlerinde büyükbaş için 50 YTL, küçükbaş için 10 YTL alınacağını bildirdi. Bayramda aşevi için bağışların kabul edileceğini belirten Çakır, "Belediyemiz aşevinden yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yemek dağıtıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da aşevine et, kelle ve kemik toplayacağız. Geçtiğimiz yıl halkımızın yaptığı yardımlarla aşevinin bir yıllık et ihtiyacını karşılamıştık. Bu yıl da aynı ilgiyi bekliyoruz. Aşevinden günde 400-500 yardıma muhtaç kişiye sıcak yemek veriyoruz. Aynı zamanda Ziraat Bankası'ndaki 33597655-5001 hesaba yardım da yapılabilir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2005 Cumartesi 14:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
satılmış demirbilek IP: 88.252.151.xxx Tarih : 8.11.2007 18:03:31

beledi ye istedigi kadar kurban kesimi yapsın.İnsanar kendi bildiklerinden geçmezler.Ben çevre kirliligini önlemek için çözüm buldum.maddi durumum olunca piyasaya sürecem maddi durumum olmadıgından mazemeleri alamıyorum.yaptıktan sonra kimsesizlere yarım etcem.benim yorumumda buuuuuuuuuuuuuuu