19
Eylül
2024
Perşembe
GÜNCEL

Çakır'dan aşevine destek çağrısı

Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, vatandaşlardan aşevine kurbanlık et bağışlamalarını istedi.

Belediye Başkanı Çakır, aşevinden yardıma muhtaç insanların evlerine her gün iki öğün sıcak yemek dağıtıldığını belirterek, "Belediyemizin en önemli sosyal faaliyetlerinden birisi de muhtaç vatandaşlarımıza sıcak yemek temin eden aşevi. Biz bu aşevi vasıtasıyla günde takriben 400 kişiye iki öğün sıcak yemek veriyoruz. Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sofralarına elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Tavşanlı, yardımsever insanların çokluğuyla dikkat çeken bir şehir. Böyle bir şehirde belediye olarak bu hizmeti yerine getirmekten mutluluk duyuyoruz. Eskiden Osmanlı Devleti döneminde fakirleri doyuran imarethaneler vardı. Biz de bu fonksiyonu aşevi sayesinde ilçemizde yerine getiriyoruz" dedi.

Aşevinin yıllık iaşesini karşılamak için Tavşanlı'dan hayırsever kişi ve kurumların desteğini esirgemediğini belirten Çakır, yıl boyunca Sebzeciler ve Pazarcılar Odası'nın sebze ve meyve ihtiyacını karşıladığını, esnafların da banka hesap numarasına bağışlarda bulunduğunu kaydetti. Aşevine Kurban Bayramı'nda et ve kelle toplanacağını ifade eden Çakır, "Bir yıl süreyle aşevinin iaşesini karşılamak için Kurban Bayramı'nda et ve kelle topluyoruz. Geçen yıl Tavşanlılı vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde 4 ton civarında et toplamıştık. Aşevine isteyen vatandaşlarımız pay ve kellelerini kendileri getirebilir. İsteyenler de gezici araçlarımıza bağışlarını yapabilirler" diye konuştu.

Bağış yapmak isteyen vatandaşların, aşevinin 614 26 55 numaralı telefonunu aramaları halinde et ve kellelerin adreslerinden teslim alınacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 10:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?