19
Eylül
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Dünyanın tek derdi paylaşmayı bilmemek'

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi tarafından 'Ailemiz ve İbadet Dünyası' konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa, 'Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?' adlı kitabıyla satış rekorları kıran yazar Cemil Tokpınar konuşmacı olarak katıldı. Ahmet Uluçay Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Cemil Tokpınar, ibadet dünyasının şekillendirilmesinde göz önünde bulundurulması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Aile yaşantısına temas eden Tokpınar, Türkiye genelinde son yıllarda boşanma davalarının artığını belirterek, insanlarda paylaşma ruhunun eksik olduğunu söyledi.

Tokpınar, dünyada paylaşma anlayışının az olması sebebiyle aile içi kavgaların büyüdüğünü ve boşanma davalarının açılmasına kadar gidildiğini kaydederek, "Türkiye ve dünyanın tek derdi paylaşımcı olamamaktır. Avrupa ve ABD'de boşanma oranları yüzde 60 gibi çok ciddi boyutlarda. Türkiye ise son 3 yıl öncesine kadar binde 3'lerdeydi. Ancak bu rakam son zamanlarda binde yüzlere kadar çıktı. Etrafınıza baktığınız da en yakınınız olan alt kattan eş kavgalarını duyabiliyorsunuz artık" dedi.

Örf ve adetlerimize göre ne pahasına olursa olsun evliliği sürdürmek için mücadele edilmesi gerektiğini kaydeden Tokpınar, "Mutlaka aile içinde tartışmalar olur; çünkü kadın ve erkek tamamen farklı bir kültürlere sahiptir. Bilinçli bir şekilde evlenerek ileride sıkıntıya mahal vermemek gerekiyor. Her zaman için aile içinde paylaşma olmalı. Paylaşmayı bilen bir aile birçok meseleyi halledebilir" diye konuştu.

Konferansta genellikle evlilik ve gençlik meselelerini ele alan Cemil Tokpınar, evlilikte aşkın ömür boyu nasıl sürdürülebileceğini anlattı. Çiftlerin karşı tarafı suçlamak yerine kendi hatalarını görmelerini ve karşı tarafı anlamaya çalışmalarını tavsiye eden Tokpınar,

"Evliliklerde özel günlerin hatırlanması ve çiftlerin birbirlerine hediye vermeleri çok mühim. Çiftler, çok zor olmayan iki kelimeyi, yani 'seni seviyorum'u söylemekten kaçınmamalı. İnsanın eğitilmesi çok zor bir hadisedir. Kötü kadın ve kötü erkek olabilir. Önemli olan eğitimdir. Yapılan yanlış tercih insanı ömür boyu kahreder. Aile baskısıyla evlilik bu çağda olmaması gereken bir durum. Ben buna isyan ediyorum. Evlilikte eş seçimi çok önemlidir. İlişkilerde ise sadakat ve vefakarlık, olmazsa olmaz bir kuraldır. Erkek ve kadının birbirlerine sevgisini hissettirmesi lazım. Boşanmak çare değil. Boşanmalardan önce eşlerin evliliği sürdürmek için çaba göstermesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2005 Cumartesi 14:07:36
Güncelleme :24 Aralık 2005 Cumartesi 14:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?