19
Eylül
2024
Perşembe
GÜNCEL

Muhtarlara terör semineri

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, Jandarma Garnizon Komutanlığı ve Meslek Yüksek Okulu tarafından muhtarlara terör konusunda seminer verildi.

Jandarma Garnizon Komutanlığı'na ait salonda yapılan seminerde, jandarmanın sorumluluk alanına giren yerleşim birimlerinin muhtarlarına terör olaylarına yönelik bilgiler verildi. Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Bülent Cırık tarafından 'Geçmişten Günümüze Doğu Sorunu ve Terör' konusunda muhtarlar ve askeri personel bilgilendirildi. Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Bülent Cırık, öncelikli olarak Türkler'in İslam'ı seçmesi ve Malazgirt Zaferi ile Anadolu topraklarına yerleşmesiyle başlayan meselenin halen devam ettiğini belirterek, "1699 yılında şark meselesinin üçüncü devresi başlar. Şark meselesinin bu üçüncü devresinde Avrupalılar İstanbul'u Türkiye'nin elinden almak istemişlerdir" dedi.

Osmanlı İmparatorluğu'nun Anadolu'ya, Balkanlar'a ve Avrupa'ya girmesiyle büyüyen olayların Viyana kuşatmasıyla ve burada alınan yenilgiyle tırmanışa geçtiğini anlatan Cırık, "Kurtuluş Savaşı ve savaş sonrasında yapılan antlaşmalarla Türkiye'nin jeopolitik öneme sahip olduğunu bilen dış güçler savaşla yapamadıklarını günümüzde böl, parçala ve yok et mantığıyla sürdürüyor. Geçmişte yaşanan sağcı-solcu, Alevi-Sünni zıtlaşmaları, Türk-Kürt ayrımı ve buna benzer daha birçok psikolojik yaptırımlarla insanlar etki altında bırakılıyor. Türkiye bunlar sebebiyle 25 yıl geride kaldı" diye konuştu.

Seminerlerin bundan sonra Tavşanlı'ya bağlı köylerde halka açık olarak yapılması karalaştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 18:23:04
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 15:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?