19
Eylül
2024
Perşembe
GÜNCEL

Pakistan'a 30 bin YTL

Kütahya'nın Tavşanlı Milli Eğitim Müdürü Sezai Kadıoğlu, dost ülke Pakistan'da meydana gelen depremin ardından Tavşanlı'daki okullardan 30 bin YTL toplandığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ilk ve orta dereceli okullardan büyük bir destek geldi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Kadıoğlu, kampanyanın devam ettiğini ve hedeflerinin 50 bin YTL olduğunu belirterek,

"Hepimizi üzüntüye sevk eden Pakistan depreminde, 70 bin insan hayatını kaybetti. Pakistan halkı, Kurtuluş Savaşı'nda Türk halkının yanında oldu, silah alabilmek için parmağındaki yüzüğünü bağışlayanlar oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde ilçemizdeki okullardan 26 bin YTL toplandı ve Ankara'daki banka hesabına yatırdık. Bu yardımlarımız hala devam ediyor.

Şu anda toplanan para 30 bin YTL'yi geçmiş durumda. Hedefimiz 50 bin YTL'yi yakalayabilmek. Öğrencilerimizin ellerinden gelen yardımı yapmalarını istiyorum. Oradaki insanların her şeye muhtaç olduklarını düşünerek yardımda bulunalım. Körfez depreminde de yine ilk yardımımıza koşan ülke Pakistan olmuştu. Türkiye olarak bize daha fazla görev düşüyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 16:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?