26
Haziran
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da dans rüzgarı

Bodrum ilçesinde, Bodrum Dans Kulübü tarafından organize edilen "Sportif Salon Dansları (Latin) Federasyon Kupası" ve "Sosyal Latin Danslar (Salsa) 19 Mayıs Kupası" yarışmalarında 140 çift kazanmak için dans etti. 

Türkiye Dans Sporları Federasyonu ve Bodrum Dans Kulübü'nce organize edilen yarışmalarda, Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda yapılan elemelerin Bodrum Kalesi'nde yarı final ve final gerçekleştirildi. Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorisinde toplam 140 çiftin yer aldığı final yarışlarını izleyenler arasında Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Gençlik İlçe Spor Müdürü Derya Torun ve Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han ile Türkiye Dans Federasyonu Sosyal Latin Dansları As Başkanı Aytunç Bentürk yer aldı.
İkisi baş hakem olmak üzere 24 hakemin görev aldığı yarışlarda dansçılar sahne arkasında sıralarının gelmesini heyecanla bekledi. Dansçılar sportif salon danslarında Cha Cha, Jive, Pasadoble, Rumba ve Samba yaptı. Federasyon Kupası yarışlarının, milli takıma seçmeleri niteliği de taşıdığı belirtildi. Yarışlarda ilk altıya girenlere madalya verildi. 

Sportif Salon Dansları Federasyon Kupası Yarışları'nda büyüklerde ferdi olarak yarışmaya katılan Tuncay Gürbüz -Sofia Zotovs çifti birinci olurken, Ritm Dans Sporları Külübü'nden Fırat Faik İkiler -Burçu Yargıçoğlu ikinci ve ODTÜ Spor Kulübü'nden Gürkan Görmez -Ilgaz Görmez çiftide üçüncü oldu. 

Sosyal Latin Danslar (SALSA) 19 Mayıs Kupası Yarışları'nda ise Bodrum Dans Kulübü'nden Tigin Aytaşoğlu- Burçin Beril Hacet çifti birinci, ferdi olarak katılan Umut Başıbüyük- Derya Başıbüyük çifti ikinci ve Arif Aras- Ayşe Uzunkuyu çiftide 3. olarak madalyaya hak kazandı. Yarışmaları izlemeye gelenler ise eğlenceli saatler geçirdi. 

TİTREYE TİTREYE MADALYALARINI ALDILAR 

Bodrum'da düzenlenen yarışlarda minikler kategorisinde dereceye girenlerden bazılarının sahnede madalyasını almak için beklerken üşüdükleri görüldü. Yarışmanın sunucusu, üşüyen ve elini kolunu sürterek ısınmaya çalışan bir kız çocuğuna sarıldı. Minikler madalyalarını aldıktan sonra sahneden ayrılmadan önce sunucunun anonsu ile dans ederken böylelikle de ısınmış oldular.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 13:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?