26
Haziran
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Cindy, sezonu kapattı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde su kayağı yaparak turistlerin yoğun ilgisini çeken Cindy isimli İspanyol cocker cinsi köpeğin sahibi, sezonu sonlandırmaya hazırlandıklarını belirtti.


Turgutreis Beldesi’nde yaşayan 70 yaşındaki kaptan Cengiz Mandalinci, her fırsatta köpeği Cindy ile denizde geziye çıkıyor. Turgutreisten açılarak genellikle Gümüşlük sahillerine kadar gezen ve köpeğine su kayağı yaptıran Mandalinci'nin köpeği turistlerden yoğun ilgi görüyor.


1 metre 20 santimetre uzunluğunda 40 santimetre genişliğindeki kayağın üzerinde, su kayağı yapan Cindy'i gören turistler ilgi ile onu izliyor. Bazı turistler daha yakından görmek istedikleri Cindy için, kumsalda güneşlendikleri yerden kalkarak iskele ucuna giderek onu takip ediyor. Sevgi gösterisinde bulunan turistlerden bazıları Cindy'nin fotoğrafını çekiyor. Kuaförlük yapan Hollandalı turist Amber Swannink, su kayağı yapan Cindy'yi uzun süre izlerken, iskeleye çıktığında onu severek birlikte objektiflere poz verdi.


Cindy 6 aylık iken bir bayan tarafından kendisine hediye edildiğini belirten Cengiz Mandalinci, "Cinduy yedi buçuk yıldır su kayağı yapıyor. 8 yaşını tamamlayacak. Onun doğum günü kutlaması ve sezonu kapatma hazırlıkları yapıyoruz. Yıllar önce çocuklarıma aldığım ve evinde duran su kayağına daha küçük iken binmeye başlayan köpeğim, kısa sürede su kayağı yapmaya alıştı. Köpeğimin bu meziyeti Avrupa'ya da yayıldı” dedi.


Gün içerisinde su kayağı yapmaya başladığı ilk dakikalarla bazen dengesini kaybederek denize düşen Cindy, ilerleyen dakikalarda teknenin rotasına göre dakikalarca su kayağında, kendisini izleyenlere bir anlamda güzel bir gösteri sunmuş oluyor. Kaptan Mandalinci çok sevdiği köpeği ile gezmekten, çok mutlu olduğunu söyleyerek yakında sezonu kapatacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GİZEM ÖZGÜN IP: 78.173.237.xxx Tarih : 1.11.2008 23:17:37

Cindy gerçekten çok akıllı bir köpek onunla bizzat oynamış biri olarak onun gibi bir köpeğim olmasını çok isterdim.Sahibi Cindy sanırsam mama ile eğitip kuyryğunu da kesmiş Cindy mama ile eğitildiğinden olsa gerek biraz tombul ama sanki çocuğunuz gibi sözünüzden çıkmıyor.