28
Eylül
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Kirlilik tartışması

Muğla Bodrum’un cennet koylarından, mavi bayraklı Gündoğan’da, denize atık suların verildiğini öne süren bir grup vatandaş, belde belediyesini protesto etti.

Yurstsever Cephe Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan, Gündoğan Belediyesi hakkında, çevre ve halkı sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle dava açacaklarını söyledi. Karahan, belediyenin iki yıl önce yaptığı fosseptik hattından gelen pis suyun, denize döküldüğünü ileri sürdü. Sahildeki boruda görülen sızıntı, noter Okşan Poyraz’a ve çevre mühendisi Ercan Sönmez’e tespit ettirildi. Vatandaşlar, yaz boyunca üstü kumlarla kaplı olduğundan, fark etmeden denize girdiklerini ve hastalandıklarını iddia etti.


Ayhan Karahan, bu yaz Gündoğan’da denize giren pek çok kişiden, cilt rahatsızlıklarıyla ilgili şikayetler geldiğini belirterek, bu durumun fosseptikten kaynaklandığını tespit etmelerinin ardından, durumu Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi’ye ilettiklerini söyledi. Karahan, şu bilgileri verdi: “Kendisi bize, Bodrum Yarımadası’nın en gelişmiş arıtma tesisinin Gündoğan’da olduğunu belirtti. Gündoğan Belediyesi, tescilli bir çevre kirleticidir. Belediyenin yaptığı sistem, arıtmamak üzerine kurulmuştur. Bu duyarsızlığı ve umursamazlığı görmezden gelmeyeceğiz. Ege ve Akdeniz sahillerinde belediyeler ve balık çiftlikleri nedeniyle denizde yaşam neredeyse bitmek üzere. Bundan böyle, kirlilikleri noter huzurunda tespit ettirerek, kirleticileri ifşa edeceğiz.”


Belediye Başkanı, MHP’li İbrahim Bilgi ise Gündoğan’da yüzeyden geçen arıtma sistemi bulunmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Sahil kenarında bulunan borular, işletmelerin denizden aldıkları su sisteminin borularıdır. Belediye tarafından sahil kenarına kesinlikle foseptik borusu döşenmemiştir. Bazı işletmeler kendi yüzme havuzlarına denizden su aldıkları için o sistem döşenmiştir. Gündoğan denizi ayrıca mavi bayraklıdır. Kesinlikle kirlenme söz konusu değildir.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 14:45:18
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 14:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol börtlüce IP: 88.242.49.xxx Tarih : 2.11.2008 12:57:07

Plajlara verilen mavi bayraklar bir vakıf tarafından veriliyor.Parayı veren mavi bayrak takıyor.Bir çok yerdeki mavi bayrak ise kimseye sorulmadan takılıyor.Gündoğan belediye başkanı herkesin gözü önünde o denize girsin ve göstersin denizin temiz olduğunu.Bodrumda ki yerel yöneticilerin yönettikleri yerlerde denize girdiklerini gören varmı?