26
Haziran
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Krater göllerine turist akını var

Sandras Dağları’nın zirvesindeki Kartal ve Ağla gölleri, tüm dünyadan doğa tutkunlarının gözdesi oldu. Farklı tatil aktivitelerine imkan veren bölgeyi, son bir yılda yaklaşık 50 bin turist ziyaret etti



Ormanların ortasında
MUĞLA ve Denizli sınırlarında bulunan Sandras Dağları’nın zirvesindeki Kartal ve Ağla göllerine turist yağıyor. Bin 300 yıllık karaçam ormanlarının ortasında bulunan 3 milyon yıllık krater göllerinde olta balıkçılığı yapılıyor. Çevreleri ise kamp ve karavan turizmine son derece uygun. Özellikle Rus, Ukraynalı ve Alman turistler yoğun ilgi gösteriyor. Yayla Köyü Muhtarı İsmail Güngör, “Turistler, gördükleri güzelliklere hayran kaldı, biz de turizmle tanıştık” diyor.

Zengin turist geliyor
GÜNGÖR, 10 yıl öncesine kadar, bölge insanının bile yolunu bilmediği krater göllerinin, eski Muğla Valisi Hüseyin Aksoy’un başlattığı proje sayesinde turizme kazandırılığını hatırlattı. Doğal güzellikleri, son bir yılda 50 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi. Bölgeye 15’er günlük turlar düzenleyen seyahat acentelerinin yetkilileri, “Buralar, gerçek birer doğa harikası. Pek çok aktiviteye müsait. Zengin turistlerin ilgisi hızla artıyor” diye konuşuyor.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 09:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?