23
Ekim
2024
Çarşamba
UŞAK

Uşak Belediyesi, beton laboratuvarı kuruyor

Uşak Belediyesi, beton testi yapılabilmesi için beton laboratuarı kurmaya hazırlanıyor. Uşak Belediyesi bünyesinde, beton parke döşemesi ya da asfaltlama çalışmaları öncesinde malzemenin karayolları fenni şartnamesine uygunluğunu kontrol etmek amacıyla beton laboratuarı kurulacağı bildirildi.

Uşak Belediyesi’nde görevli jeoloji mühendisi Ramazan Akgöz, laboratuar için çalışma başlattıklarını belirterek, "Uşak Belediyesi gerek kendi, gerek ihale ettiği yapılarda kullanılan betonun TSE’ye uygunluğunu kontrol etmek amacıyla laboratuar kurulmasına karar verdi. Laboratuar için gerekli malzeme alındı. Çalışmalara 15-20 günlük ihale sürecinin ardından deneme amaçlı olarak başlayacağız. Laboratuarda çalışmalara 2 ay içerisinde başlanacak" dedi.

Yaklaşık 15 milyar lira bütçeyle çalışmalarına başlayacak olan beton laboratuarından vatandaşların da yaralanabileceğini ifade eden Akgöz, "Vatandaşlarımız bina yaptırırken inşaatın arzu edilen her aşamasında kullanılan betonu test ettirebilir. Yeni yapılan binaların yanı sıra kullanılan binalardan alınan beton örnekleri de test ettirilip, binanın sağlamlığı ölçülebilir. Amaç yapıda malzemeden çalma ve depreme dayanıklılığı az olan binaların ortadan kaldırılmasıdır" diye konuştu.

UŞAK (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 17:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?