Uşak Tarım İl Müdürlüğü'nce "Hayvancılık Strateji Projesi" kapsamında alınan 10 adet mısır mibzer makinesi, düzenlenen törenle kooperatiflere verildi.
Uşak genelinde tarımsal faaliyetlerde hayvansal üretimi attırmak ve yem girdilerini azaltmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında İl Özel İdare bütçesinden alınan mibzer makineleri, belirlenen kooperatiflere teslim edildi. Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törene, Vali Kayhan Kavas, AK Parti Milletvekili Alim Tunç, Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Vali Kayhan Kavas, "Özel İdare olarak enerjimizi çiftçimize destek olmak için harcamaya devam edeceğiz. Kıt kaynaklarımızı sonuna kadar kullanarak köylümüzün ve üreticinin yanında olacağız" dedi.
Uşak Tarım İl Müdürü Atilla Arslan ise yaptığı konuşmada, "Tarım Bakanlığı, 2005-2013 yıllarını kapsayan hayvancılık strateji planında tarımsal faaliyette hayvansal üretimin arttırılması hedefini belirledi. Halen tarımsal üretimde yüzde 25 seviyelerinde olan hayvansal üretiminin yüzde 35'lere çıkarılması amaçlanıyor. Biz Uşak olarak 2005 yılında hedeflenen rakamlara ulaştık. Yüzde 40 olan hayvansal üretimi yüzde 50'lere çıkartmak için çalışıyoruz. En büyük sıkıntı yemlemede girdilerinin yüksek olmasıdır. Bu nedenle mera ıslah çalışmaları yapıyoruz. Şu anda yem bitkisi üretmede il genelinde 100 bin dekar alana ulaştık. Yem bitkisi üretiminde çiftçiye dekar başına 52 ile 136 bin YTL destek veriyoruz. Geçen yıl 16 adet silaj makinesini çiftçimize dağıtmıştık. Daha sonra 18 tane daha slaj ve 5 adet de çayır biçme makinesi dağıttık. Bugünde 10 adet mibzer makinesini kooperatiflerimize veriyoruz. 2006 yılında yağlı tohum bitkilerinin üretilmesiyle ilgili projemiz var. Biodizeli de düşünürsek ayçiçeği, mısır, soya gibi bitkilerin üretilmesinin ne kadar önemli olduğunu anlarız. Biodizel son dönemde ülkemiz ve çiftçilerimiz açısından önemli bir gelir kaynağı olmuştur. İlimizde de biodizel üretimi yapılabilmesi için gerekli desteği sağlayacağız. Bugün kooperatiflere verdiğimiz bu mibzerler, amacına uygun kullanılmadığı takdirde geri alınacak ve başka kooperatiflere verilecek" şeklinde konuştu.
İl Özel İdaresi tarafından İl Tarım Müdürlüğü'ne 2005 yılında toplam 538 bin YTL kaynak aktarıldığını da kaydeden Atilla Arslan, "Özel İdare tarafından tarıma ve çiftçiye ayrılan kaynak bizi memnun etmiştir. Bu kaynak rekor seviyededir. İlimizde tarımı ve hayvancılığı geliştirmek için yürütülen çalışmalar artarak devam edecek. 2006 yılında da İl Özel İdaresi'nin tarıma yeterli miktarda kaynak aktaracağına inanıyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi :
25 Mart 2006 Cumartesi 22:41:09