Uşaklı ilköğretim okulu öğrencisi lösemi hastası Cemile Kardeş'e (10), hastalığı nedeniyle okula gidemediği için gönüllü öğretmenler tarafından, sınıf haline getirilen evinde eğitim veriliyor.
Hastalığı ağırlaştığı için 6 aydır evinden çıkamayan Cemile, evinin sınıf haline getirilen bir odasında 3 gönüllü öğretmen tarafından hem eğitim alıyor, hem de psikolojik destekle hastalığıyla savaşıyor.
Doktorların ilik nakli yapılmadığı takdirde fazla zamanı kalmadığını söylediği küçük Cemile, iki yıldır savaştığı lösemi hastalığından kurtulmak için uygun ilik bekliyor.
Uşak Milli Eğitim müdürü Recep Düzgün'ün talimatıyla evinde özel sınıf oluşturulan Cemile'ye, gönüllü öğretmenler Filiz Dıbız, Cemile Özlem Şentürk ve Nuran Geçici, haftada üç gün ders veriyor.
Milli Eğitim Müdürü Düzgün, Cemile'nin eğitimine devam etmesi talebinin, dedesi Ali Ruhi Kardeş'ten geldiğini, kendilerine başvurarak durumu anlattığını söyledi.
Bunun üzerine harekete geçtiklerini ve her türlü desteği sağlama sözü verdiklerini bildiren Düzgün, gönüllü öğretmenlerin kendisine birebir ders verdiğini, ancak Cemile için asıl önemli olanın sağlığa kavuşması olduğunu belirtti.
Cemile'ye gönüllü eğitim veren sosyal bilgiler ve hayat bilgisi öğretmeni Filiz Dıbız, küçük çocuğun çok zor günler yaşadığını, hastalığının yanı sıra ailevi sorunları da olduğunu söylerken, “Yaşamı sevmesi ve hastalığıyla mücadele edebilmesi için çalışıyoruz” dedi.
Küçük kızın çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirten öğretmen Cemile Özlem Şentürk de, Cemile'nin resim öğretmeni olmak istediğini bu yönde destek vermeye çalıştığını dile getirdi.
Matematik öğretmeni Nuran Geçici ise küçük kızın en çok annesini ve arkadaşlarını özlediğini ifade ederek, hayal gücünün çok geniş olduğunu, ancak kendi durumuyla ilgili her şeyin farkında olduğunu söyledi.
İKİ DRAM BİR ARADA
Bu arada, bir yandan lösemiyi yenmek için küçük bedeniyle çaba sarf eden Cemile, bir yandan da annesizlik ve babasızlığın acısını yaşıyor.
Dede Ali Ruhi Kardeş, küçük kızın anne ve babasının bir süre önce boşandığını, 3 yaşından beri kendisini büyüten üvey annesini öz annesi olarak bildiğini, ancak üvey annesi bir çocuk dünyaya getirince Cemile'yi istemediğini ve kendilerinde kaldığını söyledi.
Maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu ifade eden Kardeş, Cemile'ye 15 günde bir kan takviyesi yapıldığını, öğretmenlerinin de Cemile'nin anne özlemini gidermeye çalıştığını vurguladı.
Allah Yardımcısı Olsun.Gönüllü Öğretmenlerimizden Allah Razı Olsun.Ülkemize Güzel Türkiyeme Böyle Öğretmenler Lazım.Keşke Bütün Öğretmenlerimiz Böyle Olsa.Yanlış Anlaşılmasın Bütün Öğretmenlerimiz Derken Hepsi Böyle Değil Demiyorum.Lafım mesleğine gönül vermeyen Öğretmenlere...