23
Ekim
2024
Çarşamba
UŞAK

Üniversiteliler çevre kirliliğini protesto etti

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme ve İktisat Fakülteleri’nde öğrenim gören Uşaklı öğrencilerin kurduğu Doğa ve Çevre Kulübü, Uşak’ta son yıllarda yaşanan çevre kirliliğini protesto için dün yürüyüş düzenledi.

Belediye binası önünden Atatürk Anıtı önüne kadar ellerinde afiş ve pankartlarla yürüyen Doğa ve Çevre Kulübü üyelerine, Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker ile TEMA ve Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri de eşlik etti. Uşak halkının çevreye olan duyarlılığını artırmak için bir kulüp oluşturduklarını belirten Doğa ve Çevre Kulübü Başkanı Kemal Coşkun, "Uşak ve çevresinde son yıllarda artan çevre kirliliğine çözüm üretmek için kendi aramızda kulüp kurduk. İnsanlığın geleceğini yakından ilgilendiren ve her geçen gün büyük tehlike oluşturan çevre kirliliği, çağımızın önde gelen sorunlarından biridir. Hızlı kentleşme, sanayileşme ve nüfus artışı önemli çevre sorunlarını da beraberinde getirmiştir. Uşaklılar da önemli çevre sorunlarıyla karşı karşıyadır. Doğa ve Çevre Kulübü olarak ortaya koyacağımız duyarlı yaklaşımlarla, Uşak’ın daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir durumuna gelmesi için çalışacağız" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne giden kulüp üyelerine çam ağacı fidanları verildi. Çevre sorunlarından kurtulmak için öncelikli olarak yeşil bir çevreye sahip olunması gerektiğini vurgulayan Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Toker, "Bu yıl sonuna kadar 50 bin çam ağacı fidanını ücretsiz dağıtarak, Uşak’ı yeşil bir çevreye kavuşturacağız. Çevre kirliliği oluşmasına sebep olan etkenlerle de sonuna kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

uşak
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 13:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?