Adıyaman'da, 1 yaşında yakalandığı menenjit hastalığının ardından 10 yaşında trafik kazası geçiren Yunus Çelik, 17 yıldan beri kapatıldığı demir kafeste yaşam mücadelesi veriyor. Kendisine giydirilen kıyafetlerin üzerinde durmasına izin vermeyen Yunus, her gün annesi tarafından hortumla su tutularak, fırça yardımıyla yıkanıyor.
Mehmet ve Hayriye Çelik çiftinin 7 çocuğundan birisi olan 27 yaşındaki Yunus Çelik'in demir kafes arkasındaki içler acısı hali görenleri hayrete düşürüyor. 1 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle ve 10 yaşında da geçirdiği trafik kazasının ardından akli dengesini kaybeden Yunus Çelik, tüm ihtiyaçlarını kafes içerisinde gideriyor. Annesi Hayriye Çelik tarafından her öğün beslenen Yunus Çelik, tuvalet ihtiyacını bile kafeste gideriyor. Annesi tarafından hortum ve fırçayla yıkanan Yunus, kafeste çırılçıplak bir şekilde tahta iskeletin üzerinde yaşam mücadelesi veriyor. Saldırgan olmayan fakat elbiselerini çıkartan Yunus Çelik, etraftaki eşyaları bilinçsizce yıkıp döküyor.
Konuşamadığı için ihtiyaçlarını anlatamayan ancak zaman zaman bağıran Yunus Çelik'e tıbbi müdahalenin yapıldığı ancak bunun fayda sağlamadığı belirtildi. Doktorların, tedavinin faydalı olmayacağı şeklinde görüş belirtmesi üzerine ümitleri tamamen tükenen Çelik ailesi, çaresiz bekleyişini sürdürüyor. Çırılçıplak yaşayan Yunus'u ısıtmak için yılın 7 ayında barakanın içerisindeki soba yakılıyor.
Her yıl 2 ton odun 2 ton kömür yaktığını dile getiren anne Hayriye Çelik, tek isteklerinin Yunus'un ısınması için yakacak ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu belirterek, "10 yaşında geçirdiği kaza sonrası bu hale geldi ve 17 yıldır kafes içerisinde yaşıyor. Saldırgan değil fakat ne yaptığını bilmiyor. Evin içine götürüyorum televizyonu falan deviriyor. Elbiselerini giymiyor, her tarafa pisletiyor. Bez alıp altını bağladım, doktora götürdüm; oradan bile kaçtı. Tedavisi için Adana ve Diyarbakır'a götürdük fakat sonuç alamadık. İstediğim tek şey bana odun kömür yardımı yapılsın. Ben kimseden bir şey istemiyorum" dedi.
Adıyaman Zihinsel Engelliler Derneği (AZED) Başkanı İdris Doğan da, Yunus Çelik'e dernek olarak ellerinden gelen manevi desteği verdiklerini fakat yetkililerin yeterince ilgilenmediklerine inandıklarını ifade etti. Yunus Çelik'in rehabilite edilebileceğine inandıklarını söyleyen Doğan, "24 saat çıplak bir vaziyette kafesin içerisinde yaşıyor. Sadece ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden bir rapor alındı. Yapılacak bir şey olmadığı söylendi. Fakat bizce bu çocuk rehabilite edilebilir" şeklinde konuştu.