8
Eylül
2024
Pazar
ADIYAMAN

Adıyaman, lale diyarına lale satıyor

Türkiye’de sadece Adıyaman’ın Gerger İlçesi’nde yetiştirilen "Ağlayan Gelin Lalesi" Hollanda’ya ihraç ediliyor.

Gerger’de 15 yıl önce yetiştiriciliğini üstlendiği "Ağlayan Gelin Lalesi"ni şimdi Hollanda’ya ihraç eden Abdulselam Acar, "Yıllar önce bu işe başladığımda bu kadar başarılı olacağımı tahmin etmiyordum" dedi. Ağlayan Gelin Lalesi’ni İzmir’e, oradan da Hollanda’ya gönderdiklerini belirten Acar, ürünü kimilerinin çiçek olarak saksıda yetiştirdiğini, kimilerinin ise daha çok çeşitlendirerek kullandığını kaydetti.

Ürünün soğanlarını kökünden sökmenin ölçülerini de anlatan Acar, "Türkçe’de isimleri lale olarak bilenen 2 çeşit vardır. Lalelerin mavi renklisi Latince’de ’Persika’, kırmızı olanı da ’İmperyalis’ olarak biliniyor. Geçen yıl tanesini 400 bin liradan olmak üzere 50 bin adet soğanı Hollanda’ya gönderdim. Bu sezon fiyatları değişti. Bu yıl Hollanda’ya daha çok ihraç edeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 12:34:04
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 13:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet iyimaya IP: 85.98.26.xxx Tarih : 20.04.2005 21:09:23
mrb BEn urfa siverek ten eyüp , persika denen lale bizim burda yetişiyor . kardeşim ne diye insanlara yanlış bilgi veriyorusunuz Bu karacadağ lalesidir. bunu sizde çok iyi biliyorsunuz . bu lalenin yurdu bizim burasıdır.