8
Eylül
2024
Pazar
ADIYAMAN

Adıyaman: 549 ailenin 'yeşil kart' dosyası iptal edildi...

Adıyaman Valisi Halil Işık, Adıyaman'da haksız bir şekilde yeşil kart sahibi olan bin 540 ailenin yeşil kart dosyasını iptal ettiklerini söyledi.
Adıyaman Valisi Halil Işık yaptığı yazılı açıklamada, ödeme gücü olmayan vatandaşların tedavi giderlerinin yeşil kart verilerek devlet tarafından karşılanması hakkındaki kanun ile Adıyaman merkez ilçede 120 bin yeşil kart sahibinin olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı yeşil kart yenileme işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Işık, 14 Temmuz Çarşamba günü itibariyle, 66 bin 500 vatandaşın yeşil kart yenilenme işleminin tamamlandığını ve haksız bir şekilde yeşil kart sahibi olan bin 540 ailenin dosyalarının da iptal edildiğini kaydetti. Işık ayrıca, bin 500 yeşil kart dosyasının da İl İdare Kurulu'nca karara bağlanarak teslim edilmeye hazır hale getirildiğini ifade etti.
Vali Işık, yenileme işlemlerinin ilk sıralarında bir yoğunluk yaşandığı fakat şimdi yoğunluğun çok az bir seviyeye indiğini belirterek, önümüzdeki 3 ay içersinde bütün dosyaların işlemlerinin tamamlanacağını bildirildi.
iha-adıyaman
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 12:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?