Adıyaman Valisi Halil Işık, teşvik kapsamında olan Adıyaman'a Bursalı sanayicileri yatırım yapmaya davet etti. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nin davetiyle Bursa'ya gelen Adıyaman Valisi Halil Işık, GAP İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül ve Adıyamanlı iş adamları, Bursa Valisi Nihat Canpolat'ı makamında ziyaret etti. Adıyaman'ın özelliklerini anlatan Vali Halil Işık, geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan tarafından Adıyaman'da 36 fabrika açıldığını, yeni yılda 40 fabrika daha açılacağını ifade etti. Adıyaman'ın teşvikli iller dahilinde bulunduğunu ifade eden Işık, bu fırsatı değerlendiren kimi Bursa firmalarının illerine yatırım yaptığını açıkladı. Bursa'nın çok gelişmiş, güçlü bir il olduğunu anlatan Işık, kendi illerini de Bursa gibi yapmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, Bursalı iş adamlarıyla birlikte olumlu adımlar atılabileceğini kaydetti.
Bursa Valisi Nihat Canpolat ise, Bursa'nın en büyük avantajının mahalli idareler ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi olduğunu belirterek, "Bir kentte hepiniz aynı sesi çıkarmazsanız, başarıya ulaşamazsınız" dedi.
GAP İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül de, GAP Projesi'nin gerçekleştirilmesi ve geliştirilmesi için el ele verilmesi gerektiğini, bu konuda herkesin üzerine düşeni yerine getirmesinin Türkiye'nin yararına olacağını belirtti. Özgül, Adıyaman'ın son yıllarda büyük gelişme gösterdiğini ve yatırım indirimi sayesinde de, yatırımcılar için daha cazip hale geldiğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Adıyaman heyeti, Vali Canpolat'a Adıyaman'a has hediyeler takdim etti. Heyet, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fahreddin Yıldırım'ı da ziyaret etti. Adıyaman milletvekilleri Faruk Ünsal, Mahmut Göksu, Hüsrev Kutlu, Mehmet Özyol, Şevket Gürsoy, Adıyaman Valisi Halil Işık, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, GAP İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül, Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zafer Ersoy, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yüksel Önal ve 25 Adıyamanlı işadamının yer aldığı heyeti kabul eden Yıldırım, Türkiye'nin en büyük kalkınma projesi GAP'ın, bölge halkının hayat standartlarını yükselteceği gibi gelişmişlik farkını da ortadan kaldıracağını söyledi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 9 ili kapsayan GAP'ın ülkemiz için çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Yıldırım, GAP'ın ülkemizin toplam yüzölçümünün yaklaşık yüzde 10'una ve sulanabilir arazinin de yüzde 20'sine hitap ettiğini belirterek, "Halen devam eden projenin, şu anda bile bölgeye ve Türkiye'ye sağladığı ekonomik değer ortadadır. İnanıyor ve diliyorum ki, proje hedeflendiği gibi 2010 yılında tamamlandığında, tüm özellikleriyle gelecek nesillere sunulan teknolojik ve sosyolojik bir uygarlık anıtı olacaktır" diye konuştu.
Adıyaman Valisi Halil Işık ise, Cumhuriyet döneminin ilk sanayi şehri olan Bursa'yı Adıyaman'a örnek olarak aldıklarını belirterek, "Bursa Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti, kültür şehri ve aynı zamanda gelişen sanayisi ve modern görüntüsüyle de Avrupa şehri olma özelliğini taşıyor. Bu özellikleriyle Bursa'yı Adıyaman'a örnek aldık. Bunun için de böyle bir ziyaret organize ettik" şeklinde konuştu.
Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımdan sanayiye, sosyal projelerden çevre yatırımlarına kadar yaptığı tüm yatırımları çok yakından takip ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in göreve geldikten sonra kısa sürede Bursa için hayata geçirdiği projeler taktire şayan yatırımlar. Adıyaman da hızla gelişen ve modernleşen bir şehir, bu yüzden bizler Bursa'yı kendimize örnek aldık. Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde bugün itibariyle tekstil ağırlıklı 37 tesis faaliyete geçti. Bu tesislerde yaklaşık 3 bin 500 kişi istihdam edilmekte. Halen 26 tesisin de inşaatının devam ediyor. Hedefimiz Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 bin kişiyi istihdam etmek. Sanayi bölgesindeki tüm tesislerin faaliyete geçmesiyle bunu gerçekleştirebiliriz."
.
Yayın Tarihi :
30 Mayıs 2006 Salı 15:21:23