8
Eylül
2024
Pazar
ADIYAMAN

Adıyaman'da özürlü gençler asker oldu

Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanlığı 12 engelli vatandaşa bir günlük askerlik yaptırarak temsili tezkere belgesi verdi.
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı eğitim sahasında 12 engelli vatandaşa temsili askerlik görevi yaptırıldı. Asker yemini eden engelli vatandaşlara daha sonra tezkere belgesi, askeri künye ve şapka hediye edildi. Adıyaman Valisi Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hatipoğlu, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, daire müdürleri ve engelli askerlerin aileleri katıldı. Yemin töreninde konuşan Jandarma Binbaşı Hürol Erbay, engelli askerlere seslenerek, "Dünyanın en disiplinli ve en kahraman ordusunda bir günlük de olsa askerlik yapmak bir şereftir. Bizler için fiziki yapı değil, milli irade ve yüreklerinizde yaşattığınız sevgi önemlidir. Almış olduğunuz tezkere belgeleri vatana ve millete hayırlı olsun" dedi.
Engelli askerler adına bir konuşma yapan Abidin Harputlu ise giyindikleri askeri elbiseyi bir günlüğüne dahi olsa taşımanın çok büyük bir şeref olduğunu kaydederek, "Şanlı Türk tarihini kanları ile yazan kahraman ordumuzda askerlik yapmak bizler için bir onurdur. Normal insanlar gibi uzun bir süre askerlik yapmasak da, bizimde bir günlük askerlik anımız olacak. Biz engelliler topluma yük olmak değil, topluma faydalı olmak istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmalar sonrası yemin eden engelli askerlere hediyeleri verildikten sonra İl Jandarma Komutanlığı bahçesine her yıl olduğu gibi bu yıl da fidan dikildi.
ADIYAMAN - İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 12:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?