16
Eylül
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman'ın gözü kulağı AB'de

Adıyaman Vali Yardımcısı Hasan Şıldak, kültürel mirasın geliştirilmesi için hazırlanan ve turizm açısından çok önemli projelerin, Avrupa Birliği (AB) tarafından henüz kabul edilmediğini söyledi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Hasan Şıldak, Adıyaman’da kültürel mirasın geliştirilmesi için sadece Valiliğin proje hazırladığını söyledi. Tuz Hanı’nın restorasyonu projesinin aslına uygun şekilde hazırlandığını kaydeden Şıldak, "Adıyaman’da bulunan bir tarihi otelin altındaki dükkanların restore edilmesi gerekiyor. Adıyaman’a gelen turistler bu otelde konaklayacak ve bu dükkanlardan alışveriş yapacak" dedi.

Projeler içersinde en fazla önem arz eden Perre Antik Kentin tanıtım projesinin çok önemli olduğunu kaydeden Şıldak, "Binlerce kaya mezarının toprak altında olduğu Perre Antik Kentin dünyaya duyurulması ve güvenli hale getirilmesi gerekiyor. Perre Antik Kentin tanıtımı ile birlikte, çeşitli üniversite, ve diğer kuruluşlar buraya ilgi duyacaklar. Dünyanın çeşitli ülkelerinden kişiler, burada kazı yapmak isteyecek. Projelerin kabul edilip edilmediği Eylül 2004 tarihinde açıklanacaktı; fakat AB yetkililerinden bir açıklama gelmedi. Mart ayı içersinde projelerin açıklanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Diyarbakır, Kilis, Şırnak ve Siirt illeri, kültürel mirasın geliştirilmesi için AB’ye toplam 180 proje sunmuştu. AB’nin, kültürel mirasın geliştirilmesi için 12 Milyon Euro’luk bütçe ayırdığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 11:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?