Sağlık Bakanlığı tarafından 10 ilde pilot olarak uygulanacak olan 'Aile Hekimliği' projesine geçiş için sağlık personeline uyum eğitimi verilmeye başlandı.
İl Sağlık Müdürlüğü projeyi yürütecek olan ebe, hemşire ve sağlık memurlarına uyum eğitimi vermeye başladı. İsias Otel'de düzenlenen eğitime, Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı Genel Müdürlüğü eğitimcilerinden Dr. Burcu Açıkalın ve Ebe Güldane Göcübak ile Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü eğitimcisi Dr. Bahattin İtler konuşmacı olarak katıldı.
Eğitim seminerinin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Cem Afşin, sağlık hizmetlerinin en zor kamu hizmeti olduğunu söyleyerek, "Sağlık sektöründe verimliliğin yükseltilmesi zordur. Dünyanın her yerinde uygulanan bütün sistemlerde devlet ve ülke nezdinde sağlık hizmetleri tartışma konusu olmuştur. Fakat ülkeler sahip olduğu yapılarla sistemlerin uygulanmasıyla ilgili sorunları gidermeye çalışmıştır. Avrupa'nın birçok ülkesinde sağlık hizmetlerinin ifasında yönetişim denilen bir kavram uygulanmaktadır. İngiltere aile hekimliğini yıllardan beri uygulayan bir ülkedir. Günümüz şartlarında aile hekimliği ülkemizde de uygulanmaya çalışılıyor" dedi. Sağlık Müdürü M. Emin Taş ise aile hekimliği uygulamasına sancısız başlayacaklarını dile getirerek, "Aile hekimliğinin uygulanması esnasında yaşanacak sorunların asgari düzeye indirilmesi ve bu yeni uygulamanın hayata geçiriliş sürecinde sorunların azami ölçüde olması için bu eğitimler çok önemlidir. Bu eğitimlerle il olarak aile hekimliğine sorunsuz başlayacağız" şeklinde konuştu.
Ebe, hemşire ve sağlık memurlarının eğitimlerini tamamlamalarının ardından, doktorlar eğitime alınacak.
.
Yayın Tarihi :
19 Haziran 2006 Pazartesi 15:16:44
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 15:21:38