8
Eylül
2024
Pazar
ADIYAMAN

Aşıkların sazları parayla süslendi

Adıyaman Belediyesi’nin kültür etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Aşıklar Şöleni’nde aşıkların sazlarına para takıldı.

Adıyaman Belediyesi tarafından Demokrasi Parkı’nda bulunan Ramazan Çadırı’nda düzenlenen Aşıklar Şöleni’nde, Türkiye’nin ünlü aşıkları Ahmet Poyrazoğlu, Orhan Üstündağ, İsmail Ezeri ve Fikret Ünal atışmalar, deyişler ve türkülerle Adıyamanlılar’a unutulmaz bir gece yaşattı.

Adıyaman’da ilk kez düzenlenen aşıklar atışmasına Adıyamanlılar’ın ilgisi büyüktü. Anadolu kültürü ile yoğrulan sözlerine sazları ile eşlik eden aşıkların atışmalarında, salondakiler kahkahaya boğuldu.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve birçok vatandaşın katıldığı gecede, başkan aşığın sazına 100 YTL taktı. Necip Büyükaslan’ın para takmasının ardından salonda bulunan bazı davetlilerde sahneye çıkarak aşıkların sazlarına para takmaya başladı. Saz ve sözleri ile salondakilerin para yapıştırmasını isteyen aşıklara, aşıklardan Ahmet Poyrazoğlu müdahale ederek, "Bu bizde gelenektir fakat ben bunların önünü kesmezsem sizleri soyacaklar" diyerek para takılmasını engelledi.

Şölende aşıklar, sözleri ve sazları ile birbirlerini yerden yere vururken eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 14:18:59
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 11:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?