8
Eylül
2024
Pazar
ADIYAMAN

Benzin istasyonları mühürleniyor

Adıyaman Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, lisanssız olan petrol istasyonlarını mühürlerken, petrol istasyonlarına da yeni kanun hakkında uyarı yapıyor. Adıyaman merkez ve ilçelerindeki petrol istasyonlarında denetimlerini artıran Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, lisanssız olan petrol istasyonlarını mühürlüyor.

Sanayi ve Ticaret Müdürü M. Sait Uluçay, petrol istasyon sahiplerinin aldıkları lisansla rehavete kapılmamalarını isteyerek, yeni kanunlar için hazır olmalarını istedi. Uluçay, lisanssız petrol istasyonlarının kalmayacağını belirterek, "Yeni Petrol Yasası'yla birlikte yeni düzenlemeler getirildi. Bunların başında da tüm istasyonlarımızın lisans alma zorunluluğu ortaya çıktı. İlimizde yaklaşık 40 petrol istasyonu, gerekli işlemlerini zamanında yapmamıştır. Bundan dolayı kapatmak zorunda olduğumuz akaryakıt istasyonlarımız ortaya çıktı. Jandarma bölgesindeki bu istasyonlar, Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle kapatıldı. Şu anda kapatılan istasyonlarımız gerekli işlemlerini yaptığı için bazılarını açmaya başladık" dedi.

Sait Uluçay, "Tüm akaryakıt istasyonu sahiplerine, bu konuda duyarlı olmaları için uyarıda bulunmak istiyorum. Lisanslarını aldıktan sonra kendilerini rehavete kaptırarak rahatta sanmasınlar. Diğer taraftan anlaşmalı akaryakıt aldıkları firmalardan yakıtlarını temin etsinler. Kaçak olarak alınan akaryakıtları tespit etmek için gerekli cihazlarımızı kısa sürede alacağız. Bunun da önüne geçmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

LPG ve otogaz satışları içinde lisans alma zorunluluğu getirileceğini vurgulayan Uluçay, "Yakın zamanda Meclis'in açılmasının ardından yeni bir kanun gündeme gelecek. LPG ve otogaz istasyonlarıyla ilgili lisans söz konusu olacaktır. Son güne kalmadan LPG ve otogaz satışı yapan istasyonlarımızın, gerekli işlemlerini kısa sürede tamamlamalarını istiyoruz. Çıkacak yasayla karşı karşıya kalmamaları için şimdiden uyarıyoruz. Bir an önce istasyonlarını LPG ve otogaz satışlarına lisans almak için hazır vaziyette tutsunlar. İstasyonlarının kapatılmaması için tedbirli olsunlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 12:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?