8
Eylül
2024
Pazar
ADIYAMAN

Cemevinde misyonerler konseri

Finlandiyalı ’Mikko’ adlı pop grubunun Adıyaman Cemevi’nde verdiği konserde, misyonerlik faaliyetleri ön plana çıktı.

Mikko, Juri ve Markus isimli şarkıcıların oluşturduğu ’Mikko’ grubunun konseri, Adıyaman’da yaşayan ve İngilizce danışmanlığı yapan yabancı uyruklu Alex Aysel tarafından organize edildi.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı konserde, küçük yaşta çocuklar ve türbanlı bayanların olması dikkatleri çekti. Şarkı sözlerinin yansıtıldığı slaytta, "İsa bunu duyar. Beni seven İsa, benim için açı çeken Tanrı ile birlikte cennette çok eğleneceğiz" sözleri sık sık gösterildi.

Konserde en güzel dans yapma yarışması düzenlendi. Sahneye çıkan 3 erkek ve 3 bayan müzik eşliğinde dans etmeye başladı. Dansta başarılı olanlara, grubun CD ve posterleri verildi.

Konserin organizasyonunu yapan Alex Aysel, konseri Türkiye’nin AB yolunda olmasından dolayı düzenlediklerini söyleyerek, "Türkiye, Avrupa Birliği yolunda olduğu için ben de Finlandiya’dan bir grup gelirse kaynaşma sağlarız diye düşündüm."dedi. Konserin organizatörlerinden olan Hüseyin Ocak ise basın mensuplarının slayt gösterilerinde gösterilen ’Tanrı ile birlikte cennette çok eğleneceğiz’ sözü sorulduğunda misyonerlik düşüncesini açıkça söyleyerek, "Tanrı ile dostluğumuz bir arkadaş bir dost gibidir. Tanrı ile canlı bir ilişki olmalı, kopuk, günübirlik ilişki değil, her zaman olması gereken bir dostluk. Tanrı ile biz dostluğu daha yoğun yaşıyoruz ve yaşamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye’de ilk olarak Adıyaman’da konser veren grup daha sonra Türkiye turnesi yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 18:49:48
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 14:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
refik ölmez IP: 81.21.167.xxx Tarih : 6.06.2005 18:46:01
alex kardeşimiz güzel bir iş yapmış finlandiyadan gelip adıyamanda konser veren bu arkadaşlara teşekkür ediyoruz ve istanbuldan adıyamana gitme zahmetinde bulunmayan sanatçılarımızada sitem ediyorum. bu kardeşlerimizin yapmış olduğu tanrı ile ilgili konuşmalar kendilerini bağlar öyle bir inanışları varsa en doğal haklarıdır bunu dile getirmişlerdir.bende kendi inanışlarımı dile getirebilirim bu gayet doğal artık insanların inançları dünya görüşleri ile fikirlerini hoşgörüyle dinlemeye alışmalıyız.