8
Eylül
2024
Pazar
ADIYAMAN

Geceler nöbette geçiyor

Adıyaman’ın Karapınar Mahallesi’nde artan hırsızlık olaylarına karşı önlem alan vatandaşlar, gönüllü gece bekçiliği yapıyor.

Adıyaman’da bin 700 nüfusa sahip ve 55 sokağın bulunduğu Karapınar Mahallesi’nde artan hırsızlık olaylarından şikayet eden mahalle sakinleri, Emniyet Müdürü Süleyman Güleç’in yaptığı huzur toplantısında bu sorunu dile getirdi.

Süleyman Güleç ise vatandaşlara gönüllü gece bekçiliğinin bu sorunun çözülmesinde yardımcı oalcağını söyledi. Toplantıdan sonra Mahalle Muhtarı Hamit Gürsu, gece geç saate kadar kahvehanede oyun oynayan vatandaşlardan bir kaç tanesini gönüllü bekçi olarak seçiyor.

Gönüllü gece bekçileri, ellerinde sopa ve el feneri ile mahallenin sokaklarında dolaşarak, hırsız ve tinercilerin girebilecekleri yerleri sıkı denetimden geçiriyor.

Mahallelerinde artan hırsızlık olaylarına karşı emniyet güçlerine destek vermek için gece nöbeti tutan mahalle sakinleri, 2 gün önce bir eve girmek isteyen hırsızları, suçüstünde yakalayarak polise teslim etti. Durumundan şüphelendikleri şahısları polise bildiren gönüllü gece bekçileri, mahallede dolaşmadık yer bırakmıyor.

Mahalle Muhtarı Hamit Gürsu, mahallelerinde düzenlenen huzur toplantısında bu fikrin ortaya çıktığını belirterek, "Emniyet Müdürlüğü’nün mahallemizde yaptığı huzur toplantısında ortaya çıkan bu fikri uygulamaya koyduk. Her akşam bir kahvehaneye giderek buradan seçtiğim birkaç gönüllü sabaha kadar bekçilik yapıyor. Bu konuya mahallenin gençleri duyarlı davranıyor ve her gün değişik kişiler nöbet tutuyor. Bizim amacımız emniyet güçlerine yardımcı olmak. Mahallemizin çok büyük olmasına rağmen, sokak lambalarının yetersiz olmasından dolayı mahalle karanlık ve hırsızlar bundan faydalanıyor. TEDAŞ yetkililerine bu konu ile ilgili olarak dilekçe verdim fakat hala bir cevap alamadım. Sokak lambalarımızın yenilenmesini istiyoruz" dedi.

Gönüllü bekçi Hasan Basri Pamuk ise muhtarın talimatı doğrultusunda gönüllü bekçilik yaptıklarını belirterek, "Artan hırsızlık olaylarına karşı kendi önlemimizi kendimiz alıyoruz. Her gece birkaç arkadaş, hırsızlara karşı gece bekçiliği yapıyor. Elimizden geldiğince mahallemizde asayişi sağlıyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden bir kadın ise her gece hırsızlık olduğunu, gönüllü gece bekçileri sayesinde birkaç günden beri hırsızlık olaylarında azalma olduğunu dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 13:30:53
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 15:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?