8
Eylül
2024
Pazar
ADIYAMAN

'Gönül Köprüsü' gönülleri fethediyor

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Gönül Köprüsü çerçevesinde ikinci öğrenci kafilesi Adıyaman'dan ayrıldı.

Gönül Köprüsü projesi kapsamında başka illere gönderilen öğrenciler öğretmenleri ve velileri tarafından uğurlandı.

SODES kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kültür ve eğitim projesi kapsamında Adıyaman'dan fakir ve çalışkan 300 öğrenci Ankara, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve İstanbul'u yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Gönül Köprüsü sayesinde değişik illerin tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek olan öğrenciler aynı zamanda gönül köprüsüne dahil olan illerin öğrencileri ile arkadaşlık kuracaklar.

Adıyaman Valiliği önünden hareket eden ikinci grupta 40 öğrenci yer alırken, Adıyaman'da 7 kafilenin bulunduğunu belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Öztuncer, her hafta cumartesi günü bir kafilenin kentten ayrılacağını, ikinci kafilenin Adıyaman'dan Ankara'ya kadar uçakla hareket edeceğini ve Ankara'dan sonra diğer illere yapılacak gezilerin otobüslerle süreceğini kaydetti.

Öztuncer'in de yer aldığı ikinci kafilede 4 öğretmen, 2 okul müdürü ve 40 öğrenci olduğu öğrenildi. Öte yandan lastik ayakkabıları ile geziye katılan öğrencilere spor ayakkabı temin edilerek, giydirildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:09:44
Güncelleme :2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?