8
Eylül
2024
Pazar
ADIYAMAN

Kota engeli 'kıyma tütün'e yöneltti

Adıyaman’da yaklaşık 40 bin ailenin geçim kaynağı olan tütüne getirilen kotanın ardından, bazı çiftçiler geçimlerini sağlamak için kıyma tütün satmaya başladı.

Adıyamanlı bazı tütün üreticileri, TEKEL’e satamadığı tütünleri kıyma haline getirerek satmaya çalışıyor. Tütün üreticisi Hacı Özkan, 30 yıldan buyana tütün ektiğini, ancak getirilen kota ile az miktarda ürettiği tütünü kıyma halinde satmaya çalıştığını söyledi.

Çiftçi Özkan, kendisi gibi mağdur olan binlerce aile olduğunu belirterek, "Tütüne getirilen kota ile benim gibi binlerce insan işsiz kaldı.

İş bulamadığım için kendi tarlamda az miktarda ürettiğim tütünü kıyma haline getirerek vatandaşlara satmaya çalışıyorum. 3 YTL’den başlayan fiyatlarla sattığım tütünü de yine dar gelirli sigara içen vatandaşlar alıyor.

Zorda olsa ben bu işi yaparak kendi ekmeğimi çıkarıyorum ama diğer taraftan köyde bulunan tütün üreticisi, çiftçiler tarlalarında başka bir şey ekemedikleri için işsiz bir şekilde bekliyorlar. Yetkililerin konuyla ilgili yeni çözümler bulması gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 14:08:08
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 11:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?