16
Eylül
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Muhtarlardan Başkan'a 'su' şikayeti

Adıyaman Tabipler Odası Başkanı Süleyman Kılınç ile Atatürk Barajı göl havzasında bulunan köylerin muhtarları, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan muhtarlar, baraj gölü suyunu içme suyu olarak kullandıklarını belirterek, şehrin atık sularının göle boşaltılması sebebiyle insanların çeşitli hastalıklara yakalandığını kaydetti.

Muhtarlar, belediyenin ne gibi çalışmalar yaptığını öğrenmek ve bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmak istediklerini belirtti. Arıtma tesisi konusunda muhtarlara bilgi veren Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise "Şehrimizin nüfusu 250 bine ulaşması, kanalizasyon ve atık sularımızın Atatürk Baraj gölüne akması, çözülmesi geren önemli bir sorun haline gelmiştir. Geçtiğimiz Temmuz ayından bugüne kadar, arıtma tesisi konusunda çok önemli gelişmeler kaydettik. Arıtma tesisimizin projesi, İller Bankası Etüt Plan ve Yol Daire Başkanlığı tarafından, 2005 yılında tamamlanacak. 2006 yılında bulacağımız kredilerle, yapımına başlanacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 14:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?