16
Eylül
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Nemrut'u ziyaret etmek günah mı ?

Birçok Müslüman’ın, Nemrut Dağı’nı günah olduğu gerekçesiyle ziyaret etmediği iddia edildi. Adıyaman Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan, inanç turizmi nedeniyle Adıyaman’a gelen kişilerin Nemrut Dağı’nı ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

Bazı Müslümanlar’ın, bilgi eksikliği nedeniyle Nemrut Dağı’nı görmenin günah olarak yorumladığını ifade eden Eraslan, İslam inancının kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’de kutsal mekanları ziyaret etmenin men etmediğini belirterek, "Enam Suresi’nin 11. ayeti, Ali İmran Suresi’nin 137. ayeti ve Yusuf Suresi’nin 109. ayetinde ören yerlerinin ziyaret edilmesini teşvik etmiştir" dedi.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Süleyman Ateş’in "Kur’an’da Peygamberler Tarihi" kitabının 9. sayfasında ayetlerden örnekler vererek, bu konuya açıklık getirdiğini ifade eden Fehmi Eraslan, eski ulusların kalıntılarına bakıp ibret alınmasının Kur’an-ı Kerim’in buyruğu olduğunu belirtti. Bunun için Nemrut Dağı ören yerini görmeyi günah olarak kabul edenlerin yanlış bilgilendirildiklerini ifade eden Eraslan, "Günah olduğunu düşünen Müslümanlar’ın, 2005 turizm sezonunda, Nemrut Dağı’nı tur programlarına koyup, burayı görmelerini tavsiye ediyoruz. İnanç turizmi kapsamında Adıyaman’a gelenlerin bu yargıyı kırmaları halinde ziyaretçi sayısında büyük bir artış olacaktır. Böylece hem iç, hem de dış turist sayısı artacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 16:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?